Centralny zamek w Samarze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak zapewne wiecie kupiłem centralny zamek do swojej Samary
Otóż mam "mały" problem
Okablowanie potrafie położyć sobie sam ale nie wiem jak zamontować siłowniki
Montować je na prowadnicach czy do drzwi ?>
Cięgna podłączać bezpośrednio do zamka czy też do cięgien przycisków ?
Pomóżcie proszę

pzdr
CHIO

Chio, w drzwiach powinieneś mieć fabryczne otwory do montażu siłowników. Co do reszty to najlepiej będzie chyba umówić się ze Segiennym, a on ci wytłumaczy i/lub pokaze gdzie i jak to zrobić. (zakładał centrala i siebie i u mnie)
jak jesteś w W-wie to odezwij się jakoś

Moze faktycznie ktos by tu zamiescil jakis opis jak zalozyc centrala w Samarach, ale tez i w klasykach. Mylse, ze wiele osob bylo by wdziecznych. Moze jakies fotografie by sie przydaly, bo zdecydowanie ulatwily by zycie.

Pozdrawiam

tutaj to może nie, ale na klubowej... czemu nie.

Exectalnemte Góralu! No, ale moze ktos pociagnie ten temat tutaj. Jakies wskazowki nigdy nie zaszkodza.

Witam, ja mogę pociągnąć ten temat. Jak Góral już pisał zakładałem dwa centrale w samarach. Powiedzcie tylko co w temacie leży wam na wątrobie a postaram się pomóc.

Pozdrawiam, Stegienny

Chio juz chyba napisał
a Leszek chce cały opis, jak w instrukcji na stronie 18.

Wlasnie wlasnie

Co, do czego i jak??? Gdzie dac silowniki i te ciegna do czego przymocowac. Gdzie przeprowadzic kable i gdzie zamontowac centralke??? No wiecie, takie podstawowe rzeczy dla laika. Moze skam instrukcji centrala? Jkaie musze byc te silowniki i naturalnie ile kosztuje zestaw? Bo ja myslalem o takim zestawie z Allego (4 silowniki w tym 1 master). Koledzy, radzcie cos. Czy ja sobie sam dam rade? Czy te silowniki zmieszcza sie pod tapicerka? Aha no i w sumie to chcialbym miec pilocika, bo w drzwiach po wlamaniach zamki mi sie lekko obraczja i ciezko sie je zamyka, wiec jak narazie stosuje metode zamykania przednich drzwi przez tylne))

Leszku, ja osobiście zakładałem siłowniki 4 kg
ale najlepiej w ładnych sprawują się 6 kg. tylko że są dość drogie (zwłaszcza master) dlatego najlepiej skompletować 2x4 kg. na przód + 2x6kg na tył lak chodzi o cenę takiego zestawu to zapytaj Chio.

Pozdrawiam, Stegienny

A gdzie takie cos kupic??? Warto brac pod uwage allego, bo tam jest tego pelno.

Chio - podaj cene tych silownikow))

Leszku, w W-wie na Volumienie ze Stegiennym zapłaciliśmy po 70pln za komplet czterech siłowników wraz z instalacją.

Tomek, Leszek ma klasyka, moze więc czwórki wystarczą?

Na allegro wolaja za taki zestaw:

4 silowniki 4 kg, 1 master, 3 slave + pilot, kable itp = 150 zl

to zależy jaka "markowa" bądź nie firma je robiła.
w naszych zestawach są dwa mastery.

Leszku, ale jak jest to zestaw ze zdalnym sterowaniem to jest to cena do przyjęcia.

Pozdrawiam, Stegienny

Co bede sie szczypal -podam link do aukcji

Czy to sie zmiesci w tych cienkich drzwiach od siodemki???

[ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2003-04-02 19:53:04 ]

Za zestaw 2x4 kg + 2x6 kg płaciłem na giełdzie w Łodzi 120 zł
Do tego zdalne sterowanie 80 zł
W komplecie za całość zapłaciłem 190 zł (upust za komplet)
Czy w końcu ktoś mi doradzi jak to cholerstwo założyć ?

pzdr CHIO

Sorry chio za zasmiecanie tematu.

Moze stegienny da jakies wskazowki???

I owszem! Chio nie gorączkuj się tak bo wrzodów dostaniesz
A tak poważnie to montaż w samarce jest dziecinnie prosty ze względu na to że jak zdejmiesz tapicerę z drzwi to oprócz otworów na spinki zobaczysz poniżej zamka dwa otwory do zamocowania siłownika. Natomiast cięgła do zamka mocujesz do otworów w dzwigniach do których zamocowane są cięgła blokad wewnęcznych. Jest to może trochę zawiłe ale jak obejżysz zamek od środka to będziesz wiedział o czym mówię.
Jeszcze tylo uwaga żebyś dokładnie wymierzył długość cięgła bo jak zrobisz za krótkie to nieotworzy a jak za długie to nie zamknie albo odwrotnie

Pozdrawiam, Stegienny

Dzięki za pomoc
Przymierzałem się już do tych otworków ale nie byłem pewny czy to właśnie te
Jeszcze raz wielkie dzięki
Teraz to już chyba z górki

pzdr
CHIO

Chio! Tak jest właśnie te! Miłej zabawy z montażem i pochwal się rezultatami jak skończysz.

Pozdrawiam, Stegienny