Pytanie odnosnie silnika fiat 127

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanie
mam silnik fiata 127 o poj 900 cm wsadzony do malucha. i pojawil sie pewien problem z rozrusznikiem .gdzie moge dostac elektromagnes do tego rozrusznika albo jezeli jest jakis zamiennik to od czego i gdzie goszukac.

Witaj.może podejdzie od CC,SC lub Uno

mam pytanie. jak sie wymienia lancuszek w 900??? czy to cos trudnego???

Cytat:
2009-01-27 21:52:13, lukaniu211 pisze:
mam pytanie. jak sie wymienia lancuszek w 900??? czy to cos trudnego???

Nie, jak ktoś ma podstawową wiedze .

a gdzie mozna znales na necie jak to sie wymienia??? mam na mysli schemat

bylem w sklepie pytalem sie o lancuszek. to powiedzieli ze w tym modelu nie bylo lancuszkow tylko paski wiec wie ktos moze od jakiego modelu bedzie pasowal???

mam 127ke 896 pojemnosci 83r.

Coś dziwne historie opowiadają. Pasek był w silnikach 1050 i 1300.
Z pojemnością 896 cm3 się spotkałem gdzieś w jakimś ogłoszeniu, ale nie wiem co to za stwór Myślałem że to pomyłka. Może zmniejszyli pojemność 903 na rynek jakiegoś kraju, ze względu na stawki ubezpieczeniowe.

wiec czy od starszego rocznika bedzie lancuszek pasowal???? to teraz to juz mam tak w glowie .... ze nie mam pojecia co robic (

raczej nie ma nad czym dumać, łańcuszek będzie pasował raczej napewno bo nie ma raczej takiej opcji żeby Fiat tak nazmieniał w tym silniku co masz żeby rozrząd był inny więc kupuj nowy łąńcuszek z 903 i powinien pasować , a wymiana to nie filozofia więc dasz sobie radę napewno trzeba tylko ustawić na znaki koła rozrządu zdjąc całośc z łańcuszkiem a później założyc w takim samym położeniu nowe klamoty i po sprawie

edit:
czy Twój silnik wygląda z przodu tak??

jeżeli tak to łańcuszek bedzie pasował

[ wiadomość edytowana przez: barakuda dnia 2009-01-28 18:57:00 ]

bardzo dziekuje za pomoc wiec jutro skocze do sklepu i niech zamawiaja lancuszek od 903

jak byś miał jakis problem z wymianą to daj znac na forum

a to trzeba wyciagac silnik zeby zmienic lancuszek????
tak wlasnie wyglada tzn nie taki czysty

Z tą pojemnością to jakieś dziwy... Mój motor (ibiza 903) tez w Briefie miał niby 896ccm. To teoria. W praktyce ma 65x68 cyli 903.
Do koła zdawczego (na wale) sciągasz trzeba mieć. A jak nowy rorząd do 903 to tylko z ROMETa.

z tego co wyczytałem pojemność 1050cm3 moc 120 KM i tu moje pytanie z czego to silnik i jakiem modyfikacjom mógł zostać poddany??

[ wiadomość edytowana przez: generalitalia dnia 2009-02-04 20:30:21 ]

Silnik z Fiata 127 sport (seryjnie 70 koni). Wtrysk i 4 przepustnice, dobrze widzę?
Masz więcej zdjęć tego auta?

Nie wiem po co ta obudowa nagrzewnicy jeszcze tam jest...

Żeby nie padało na klapkę "zimnego" powietrza.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

tutaj fiacik jest w całości

Popraw proszę link, bo narazie do niczego nie prowadzi.

poprawny link

ten też ładniutki