Cieknie spod dachu..?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pewnego dnia zauwazylem 2 smugi na szybie kierowcy od wewnatrz. Czyzby cieklo z dachu do wewnatrz samochodu??? Do dzis nie jestem tego pewien, bo juz to sie nigdy nie stalo. Aczkolwiek zapytam, czy jest taka mozliwosc, zeby woda dostawala sie jakos pod uszczelkami??

witaj

A może poprostu szyba sie nie domyka do końca.......
Miałem kiedyś podobny problem i to właśnie było to.
Sprawdź.........

Przepraszam nie wyrazilem sie jasno. Chodzi mi o przednia szybe.

Tak na chłopski rozum, to wg mnie uszczelka.....
Ale w tej kwestii na pewno wypowiedzą się mądrzejsi ode mnie...

szyby w espero są klejone, nie żadnych uszczelek a ten zaciek to pewnie skrplona para a nie przeciek, najczęściej w espero przeciekają szyby tylne ale wtedy widać to po podsufitce.

jeśli to było tylko raz --to zgadzam sie z krzysztofem

Możesz jeszcze sprawdzić pod "uszczelką" przedniej szyby, czy aby nie ma tam "korników". Uszczelka piszę w cudzysłowiu ponieważ tak jak napisał Krzysztof_L przednia szyba jest przyklejona do karoserii a ta uszczelka pełni raczej funkcję estetyczne. Łatwo ją wyciągnąć i równie prosto jest ją włożyć (nie należy jej wkładać prostopadle tylko pod pewnym kątem). Na pewno sobie poradzisz. Powodzenia

dzieki chlopaki - podniesliscie mnie na duchu. ta uszczelka to nawet od strony dachu nie przylega zbyt mocno do karoserii, wiec stad moje pomysle, ale skoro jest klejona to super!

Ja Cie troche zasmuce. Niedawno po stronie pasazera stwierdzilem przeciek i okazalo sie, ze w prawym gornym rogu brakuje nieco ( zbyt cienka wartswa) silikonu na ktory klejona jest szyba i jest szpara ok. 1,5 cm. Uzupelnilem braki zwyklym silikonem i jest OK.

OKi - przyjalem, tez to sprawdze...