| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Amissu BMW e36 Sosnowiec/Będzin | 2009-02-23 13:13:01 Akumulator, kable, świece - sprawdzone??
Pozdrawiam |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2009-02-23 13:54:28 Masz pół zbiornika paliwa, ale pewnie starego.
Wyjeździj to do końca ( byleby pompy nie spalić ) i zalej nowe paliffko |
Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-02-23 19:01:45
Jeżeli chodzi o sprawdzenie pompy to słychać czy dział po przekręceniu kluczyka. Sprawdza się też ciśnienie robocze, za pomocą manometru podłączonego do przewodu paliwowego przy przepustnicy. |
pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2009-02-23 20:45:48 Ja bym zajrzał na cewke aparatu zapłonowego, objawy masz podobne. Poczytaj .. TU .. |
syndoktora Klubowy Weteran Espero(było), Astra ... Sosnowiec | 2009-02-24 05:29:28
to fakt, sam doświadczyłem tego przypadku, u mnie już tak przepuszczał że dusiło go podczas jazdy, po wymianie jest ok |
slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2009-02-24 08:51:27 U mnie gdy zaczął puszczać regulator paliwa samochodu nie można było uruchomić i na ciepło i na zimno. Gdy jakimś cudem zapalił to i tak o jeździe nie było mowy.
Ale ja w tym przypadku stawiałbym jednak na sterowanie wtryskiem paliwa, a konkretnie coś z czujnikiem temperatury (nie można odpalić tylko przy większych mrozach). Fakt, był wymieniany czujnik temperatury, ale który (bo w espero jest ich trzy: 1.Czujnik temperatury powietrza w kolektorze dolotowym (MAT), 2. Czujnik temperatury cieczy chłodzącej (CTS) , i 3. do wskaźnika na desce. Dwa pierwsze są wykorzystywane przez sterownik silnika. Być może ten drugi, który nie został wymieniony też jest uszkodzony. |
slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2009-02-24 09:45:25
Chyba SOHC. [ wiadomość edytowana przez: slawek_p dnia 2009-02-24 09:52:59 ] |
Adam_27 Espero 1.8 CD Połaniec | 2009-02-24 11:43:04 Hmm, chciałem sprawdzić ten regulator ciśnienia paliwa, i wydaje mi się że u mnie jest w innym miejscu niż na zdjęciach które znalazłem tu na forum, u mnie było to mniej więcej pod przepustnicą, i tam były podobne przewody, tak czy inaczej według tego co wyczytałem to jest tam jakiś przewód który należy sprawdzić czy jest w nim benzyna, chciałem to zrobić, i znalazłem przewodzik który wydaje mi się że to ten, połączany jest z grubszą rurką gdzie jedna część wychodzi z kolektora między filtrem paliwa a przepustnicą, a druga wchodzi do górnej części silnika, tak czy inaczej u mnie ten przewód jest cały sparciały i pęknięty,na domiar wszystkiego spadł, jak na razie ściąłem uszkodzoną część, i założyłem tam gdzie trzeba, a nowy będę miał dopiero jutro cena 21zł, więc nie zostaje mi nic innego tylko teraz sprawdzić jak będzie się auto zachowywało, i czy to mogło być przyczyną, jak będzie dobrze to dam oczywiści znać. [ wiadomość edytowana przez: Adam_27 dnia 2009-02-24 11:44:37 ] |