MotoNews.pl

[ASTRA F] - czujnik wstecznego biegu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
wie moze ktoś z Was gdzie znajduje się czujnik świateł wstecznego w 5 biegowej manualnej skrzyni biegów?? prosiłbym o jakieś fotki czy linki z góry dzięki
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Assassin dnia 2008-12-01 12:16:14 ]

[ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2008-12-03 08:33:23 ]

chyba to było juz omawiane na forum... a znajduje sie po prawej stronie na skrzyni wchodzi wtyczka...

Tu masz info na forum o czujniku niestety nie mam fotki ale wydaje mi się ze Cie to naprowadzi...

dzięki jan_10 pozdrawiam

Najważniejszą sprawą aby czujnik swiatła cofania działał długo i niezawodnie to nie zostawiać samochodu na wstecznym biegu.

Cytat:
2009-02-22 14:42:57, kwix pisze:
Najważniejszą sprawą aby czujnik swiatła cofania działał długo i niezawodnie to nie zostawiać samochodu na wstecznym biegu.

a mozesz cos wiecej dlaczego itd. bo np. w wielu autach blokade skrzyni zaklada sie z wlozonym biegiem wstecznym

Cytat:
2009-02-23 22:45:06, maryjan pisze:
a mozesz cos wiecej dlaczego itd. bo np. w wielu autach blokade skrzyni zaklada sie z wlozonym biegiem wstecznym

Z doświadczenia. Mój asterix jest z '92 r. Wyłacznik oryginalny działał dopóki działał ręczny. Ręczny wysiadł i zanim naprawiłem zostawiałem auto na wstecznym. Po 3 dniach wyłącznik szlag trafił. Wymieniłem i kolejny trafił szlag po kilku dniach. Wymieniłem i nie zostawiam na wstecznym i po problemie. Oczywiście naprawiłem ręczny. Sprawa jest prosta. Wygniata się sprężyna w wyłączniku i później nie łączy. Nie wiem jak w innych modelach.

Nie jestem przekonany do tej teorii... mi przez 3lata nic się nie działo a parkowałem na wstecznym (do momentu jak mi się linki od ręcznego po zapiekały )

Cytat:
2009-02-24 14:13:37, kwix pisze:
Z doświadczenia. Mój asterix jest z '92 r. Wyłacznik oryginalny działał dopóki działał ręczny. Ręczny wysiadł i zanim naprawiłem zostawiałem auto na wstecznym. Po 3 dniach wyłącznik szlag trafił. Wymieniłem i kolejny trafił szlag po kilku dniach. Wymieniłem i nie zostawiam na wstecznym i po problemie. Oczywiście naprawiłem ręczny. Sprawa jest prosta. Wygniata się sprężyna w wyłączniku i później nie łączy. Nie wiem jak w innych modelach.

mysle ze trafil Ci sie jakis takis kaprysny egzeplarz, bo ja w vectrze mam wlasnie blokade skrzyni na wstecznym a auto ma juz kilka ladnych lat i nic sie nie dzieje

Wszystko możliwe znając moje szczęscie. Tak czy owak zostawiam raczej na jedynce Nie mam blikady więc nie mam tego problemu