Wałki Heinricha do 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam czy miał ktos moze stycznosc z takimi wałkami?co to za wałki?czy da sie zbudowac na tym jakis fajny motor??pozdrawiam

Heinrich robi różne wałki ( w zależności od tego jaki chcesz, czy dół czy góra )

ja mam w swoim motorze wałek "na górę" i jest ok choć trzeba się przyzwyczaić ze poniżej ok 3.5 - 4k obrotów sinik raczej nie chce jechać ale za to góra jest mocna,
zależy kto co lubi

Za moich czasów (lata 2000-2004) z Heinrichem było tak, że co 3 wałek zawożony mu do regeneracji (napawania itd.) jeździł bez problemów. 2 z 3 miały problemy takie, że pękał albo wałek albo szklanka z kompletu do tego wałka.
A co do samych wałków z kątami wymyślonymi przez Heinricha – były słabe, nawet bardzo słabe – mój mechanik robił własne wałki i kazaliśmy Heinrichowi kopiować je chociaż twierdził, że nie mają prawa działać a silniki na nich fruwały.
Tak było kiedyś – znając życie pewnie niewiele się zmieniło.

Cytat:
mój mechanik robił własne wałki i kazaliśmy Heinrichowi kopiować ...

chodzi o Jacka D. ?

Tomek dobrze prawi z tego co ja jeszcze wiem heinrich nie potrafi 3 takich samych wałków zrobić, już nie mówiąc że robi wielką tajemnice nie podając żadnych parametrów wałka.

Cytat:
2009-10-03 19:35:39, liseq pisze:
chodzi o Jacka D. ?

Pierw o Jacka D. i jego naprawdę genialny wałek (byli i tacy, którzy dobre 2 lata robili podchody, żeby dostać ten wałek do skopiowania ode mnie) a później o Jacka S.