| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2009-02-12 09:39:46 Nie wiem jak w 1.5 ale w 1,8 i 2,0 są wciskane w specjalne gniazdo a przewód jest zakończony specjalnym zatrzaskiem |
![]() Torp12 Klubowy Weteran Było Daewoo Espero Warszawa | 2009-02-13 15:15:30 Po co kombinowac z plastikami?? Kup przewody normalne zaloz i jazda;]
|
![]() Torp12 Klubowy Weteran Było Daewoo Espero Warszawa | 2009-02-14 13:14:38 Metalowe wygiete jak trzeba i skrecane czy na szybko zlaczki kosztuja 20 i 30 zeta:] A plastiki moze i tansze ale wez je wygnij i dorob laczenie. Ciekawe co sie oplaci bardziej:] |
syndoktora Klubowy Weteran Espero(było), Astra ... Sosnowiec | 2009-02-14 16:16:56
Kolego gdzie można kupić takie przewody o których Ty mówisz, bo też mnie czeka ich wymiana a w sklepie 150zł i trzeba czekać aż sprowadzą. Z góry dzięki |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2009-02-14 16:23:05 jak to bywa w wawie to zapewne autoparts na jagielonskiej ![]() |
pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2009-02-14 18:01:00 Ja za oryginalny metalowy przewód filtr-silnik dałem jakieś 50PLN i też czekałem jeden dzień. Za to wymiana prosta i bez problemu (choć robił to mechanik ale przy innej okazji) |
syndoktora Klubowy Weteran Espero(było), Astra ... Sosnowiec | 2009-02-14 18:32:36 Ma ktoś z was jakiś link do sklepów internetowych z takimi przewodami?
będę wdzięczny |
pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2009-02-14 19:53:39 |
syndoktora Klubowy Weteran Espero(było), Astra ... Sosnowiec | 2009-02-15 05:14:40
Chodzi mi o sklepy gdzi można to naprawdę tanio kupić, chyba że ktoś ma jakąś alternatywę w stylu jakieś uniwersalne przewody. |
Zzzz Opel astra Torun | 2009-02-15 12:11:30 wyciagnalem przewod powrotny - rozpadal sie w rekach - przewody przymocowane sa na plastikowe obejmy , dodatkowo siedza w gumie i wlasnie w miejscach mocowania do nadwozia (tam gdzie przewod stykal sie z guma byly dziury na wylot - a ja sie dziwilem czemu jezdzac na LPG benzyna ginie w szybkim tempie ; przewod powrotny jest tak nisko podlaczony do zbiornika ze cala benzyna moze przez niego wyleciec .U mnie przewod jest skrecany.
Wie ktos moze jak te plastiki mocujace przewody sa mocowane? Nie widac zadnej sruby jak jedna mocno odgialem to pekla , pozniej juz cialem przewod i wyciagalem po kawalku ale wolalbym zamontowac nowy porzadnie [ wiadomość edytowana przez: Zzzz dnia 2009-02-15 12:21:44 ] |
![]() Torp12 Klubowy Weteran Było Daewoo Espero Warszawa | 2009-02-15 13:03:25 Mocowan niestety sie nie wyjmuje. Jak montujesz to musisz lekko odgiac, wlozyc przewody bez tych gumek i kiedy przewody beda na miejscu nakladasz gumki na przewody i wciskasz w mocowanie:] U mnie ze 2 poszly w lepszy swiat ![]() |
PSTRUS Warszawa | 2009-02-16 20:56:38
|
Zzzz Opel astra Torun | 2009-03-02 22:29:37 W weekend bylo cieplo wiec zakonczylem sprawe - ostatecznie ucialem metalowe przewody okolo 10cm od zlaczenia z elastycznym przy silniku i na rurke naciagnalem na cieplo przewody poliamidowe ktory zabezpieczylem cybantem.Przewody sa dosyc sztywne o stosunkowo duzych promieniach giecia wiec trzeba bylo chwile pokombinowac aby je ulozyc - przy zbiorniku wyrzucilem gumowa rurke miedzy zbiornikiem a przewodem metalowym i plastik podpiolem bezposrednio pod zbiornik.
Okazalo sie ze przewod cisnieniowy od pompy za filtrem tez jest dziurawy wiec trzeba bylo go tez wymienic - jest grubszy wiec musialem dac grubszy poliamidowy ale wynikl nowy problem - zlacza przy filtrze tak zardzewialy ze za ch... nie moglem tego odkrecic poza tym przewod miedzy pompa a filtrem tez juz byl mocno skorodowany .Przydaloby sie go wymienic ale zeby go wyciagnac trzeba opuscic zbiornik - za duzo roboty - kupilem uniwersalny filtr paliwa od poloneza z wtryskiem - jest on na przewod a nie skrecany a miedzy filtr a pompe wsunalem rownolegle do istniejacej metalowej super elastyczna rurke z poliuretanu - tez wytrzymuje 10bar a zajeb... sie zgina bez zmniejszania przekroju w zgieciach wiec jest idealna - najlepiej byloby z takiej rurki zrobic caly uklad niestety dostalem tylko kawalek od znajomego a w sklepach u mnie niedostepna.
Wszystko dziala benzyna nie leje sie na asfalt wiec cel zostal osiagniety ![]() |