Witam,
fajnie ze powstał tu na forum kącik dla chwalipiętów
co prawda na razie nie mam jeszcze czym sie pochwalic, ale zapodam pare fotek tego co na razie jest
w koncu projekt moze ujrzec swiatło dzienne...
moja rajdówka powstaje juz rok, zaczałem od gromadzenia materiału, narzedzi i czesci, przechodze pomału wreszcie do nastepnego etapu- budowy rajdówki
na początek fotka karoserii która posłuży do budowy nowej rajdówki:
na razie od roku na placu stoi karoseria z maluszka sprowadzona z Wrocławia, juz z wspawaną klatką bezpieczenstwa i w miare zdrowa blachą, wczesniej startował w wyscigach górskich.
karoseria ze wspawaną klatką zgodną z załącznikiem "J"- fakt o niewielkim znaczeniu praktycznym, gdyz poza popularkami KJS i innymi pojeżdżawkami nie będę startował niestety nigdzie wyzej, oczywiście z braku homologacji SWAPa...
karoseria wymaga wymiany progów zewnętrznych, i pasa przedniego, za które wzięła się rdza, prawdopodobnie to co zostało z lakieru bedzie usuwane kwasem, błotniki zostaną podocinane pod nowe , laminatowe odpowiedniki...
silnik, tu jeszcze nie oczyszczony, dość mocny nominalnie 47KM, po remoncie i wymianie wałka na sportowy- 54-55KM, (podobno) w kazdym razie dosc mocny z tego co miałem okazje sprawdzić Oczywiscie jednostka pochodzi ze 127 special (zdaje sie) jezdziła juz w swapie, nie skalana elektroniką

na 3 miesiace przed sprzedaza został wyremontowany i załozono mu wałek z IRECO + inne przeróbki...
-flansza silnik- skrzynia (na razie stalowa)
-moduł
-cewka
-rozrusznik
-kpl. sprzegło...
układ hamulcowy pochodził bedzie z SC- tarcze i zaciski, a flansze sa wyciete plazma made by Tomecki B-B

takze jego fotka, moje jeszcze nie załozone...
nagrzewnica BIS wraz z konsolką
-skrzynia z BISA (w spadku po poprzednim maluszku )
-skrzynia seria126 oczywiscie obie na poduszkach z bisa...
-prawopodobnie zastosuje tripody zamiast zabierakow
-kpl. felg alu speedline (w spadku po poprzedniku) z oponkami
155/65 r13, sava effecta+
-kpl. felg stalowych- poldolot
na 145/70 r13 zimowych
-2 kubełki bimarco "c"
-kierownica 30cm OMP
-zapinki sandtler przód/tył po 2szt
-pasy sabelt
-licznik ze sportinga cc lub dotychczasowy z wersji exportowej cc 900 (w milach i kmh, do 160kmh)
-2x bilstein tylni (chodzone ale dobre)
-resor 6 piór z BMT w Orzeszu
chłodnica (experymentalnie) BMW 318 e30 opcjonalnie z poldka lub skody 120
elementy z laminatu:
-klapa tył - raczej seryjna fl lub el
-klapa przod - taka jak w poprzedniku płaska, bez zawiasow na 2 zapinki ale bez wlotu, za to wyloty z chłodnicy beda takie:
planje takze zrobic elektrownie- przykrecany panel z laminatu na klape, zachodzacy na pas przedni w wiekszosci, na 2 dalekosiezne duze lub 4 mniejsze halogeny,
-drzwi lewe i prawe (w drodze)
wierne kopie seryjnych fl z lekko opuszczanymi szybami z poliweglanu
-poszerzki tylnie...
i przednie błotniki całe (w drodze)
autko bedzie miało dystanse- po 2 cm na strone z przodu i po 3 cm na strone z tyłu oczywiscie ALU.
zderzak tylni- laminatowy, własnego projektu, na seryjnych srubach, przylegajacy do karoserii i poszerzek, taki co by mozna zamontowac cofania i przeciwmgielne,
przedni - analogiczny, z wbudowanymi halogenami, przylegajacy szczelnie do karoserii i poszerzek (co by syf sie nie dostawał) z atrapa do chłodnicy w pasie przednim i wentylacja tarcz,
oczywiscie nie bedzie to zadna kopia znanych szeroko spojlerow, idea ma byc taka ze maja byc max proste w montazu, auto ma byc mozliwie gładkie, zeby łatwo je myc szło i oklejac w razie potrzeby (stad przylegajace do karoserii).
wlot dachowy z laminatu mojego projektu, a'la WRC wraz z konsolka wewnetrzna z nawiewami kierowca/pilot
deska rozdzielcza z laminatu, jak sie uda to poflokowana
co do malowania- rozwazam 2 mozliwosci:
1- jesli pozyskam sponsora, autko bedzie czerwone (z palety hondy)
2- jesli nie bedzie sponsora autko bedzie białe, ale planuje go okleic -a jak- na razie nie bede zapeszał

w kazdym razie bardzo ciekawie
oczywiscie o pracach bede informował na bierzaco
[ wiadomość edytowana przez: HNT dnia 2007-01-10 15:11:28 ]