MotoNews.pl

Słabe światła 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co może być przyczyna słabych świateł mijania w 125p, ładowanie na klemach na poziomie 14V.
Inny 125p na tych samych lampach, żarówkach i tym samym ładowaniu świeci jak wściekły.
Spotkał się ktoś z takim problemem???

Kostki w lampach, przewody...

słaba masa ;]

napisałem to co kolega wyżej, ale 3 sek później.

[ wiadomość edytowana przez: Domage dnia 2008-12-17 19:19:11 ]

Masa, ale odpala dobrze, przy słabej masie na mrozie chyba by nie dychnył??

A jakie napięcie masz na kostkach przy żarówkach.

Cytat:
2008-12-17 19:44:07, JACU626 pisze:
A jakie napięcie masz na kostkach przy żarówkach.

Właśnie tego jeszcze nie zmierzyłem...

Isol czy jak to się nazwa i wszystkie styki, kostki przeczyści z pewnością pomorze

Do czyszczenia styków mistrze to tylko Kontakt Gold

do czyszczenia styków to tylko papier ścierny i wazelina do zabezpieczenia a nie jakieś suiwaksy!
banda druciarzy

ja zrobilem kiedys tak: wyczyscilem wszystkie masy przykrecane do budy papierem sciernym, miejsca w budzie tez, wszystkie konektory wyskrobalem do blyszczacego w srodku, niektore wymienilem - i autko nie do poznania

mauzer masz takie roczniki ze przekaznikow na swiatla nie uswiadczysz.
masz zbyt duze straty na wszystkich stykach po drodze, odepnij w skrzynce bezpiecznikow przewod bodaj zielono-czarny ->wchodzi na bezpieczniki od swiatel mijania, zapnij go pod cewke przekaznika, drugi biegun cewy na mase, wez prad z czarnego kabla idacego z rozrusznika, a wyjscie przekaznika podlacz w miejsce kabla w skrzynce. satysfakcja gwarantowana
kolor kabla na 100% jutro moge sprawdzic

Cytat:
2008-12-18 00:01:51, nikusss pisze:
mauzer masz takie roczniki ze przekaznikow na swiatla nie uswiadczysz. masz zbyt duze straty na wszystkich stykach po drodze, odepnij w skrzynce bezpiecznikow przewod bodaj zielono-czarny ->wchodzi na bezpieczniki od swiatel mijania, zapnij go pod cewke przekaznika, drugi biegun cewy na mase, wez prad z czarnego kabla idacego z rozrusznika, a wyjscie przekaznika podlacz w miejsce kabla w skrzynce. satysfakcja gwarantowana kolor kabla na 100% jutro moge sprawdzic

Trochę zamotałem, bo z elektryki najlepszy nie byłem
Ale sprawdz jak możesz ten kolor.

szaro-czerwony, styk nr 5 w skrzynce bezpiecznikow
jak cos wiecej to na prv posyłam numer telefonu - dzwon to wytlumacze

odkopuje ale z innym problemem... switala mijania mi sie straciły ;//
tzn swiatla postojowe zalanczam na raz i jest ok a przelonczam na 2 czyli na mijania i znow sie zapalaja postojowe ;// a do tego prawe kierunki nie działają a awaryjne są ;/// przełożyłem przełacznik i dalej tak samo ;/ co to może byc chodzi o 126p bo pomylilem watek z 125p

[ wiadomość edytowana przez: MaciekMaC dnia 2010-03-26 19:50:42 ]

wyczyść puszke bezpieczników,u kumpla w kancie mieliśmy motyw,że wystarczyło poruszać stykami wchodzącymi do puszki i już sprawa się wyjaśniła