Pompa wody do C30SE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kompletuje klamoty do remontu jedynie słusznego silnika i jakoś drapie sie w głowę jaką pompę wody wybrać ??
kupowaliście moze - firma, cena - jakies propozycje
mam na oku niemiecką firmę PEX ale nie mam pojęcia co to jest
Hepu nie jest dostępna z tego co widze a oryginał to wole nie mysleć ile kosztuje

Z podróbkami jest tak, że serce pompy czyli łożysko jest renomowanego producenta, a reszta klepana przez firmę producenta podróbki. W silniku gdzie pompa nie wchodzi w skład napędu mechanizmu rozrządu, można w zasadzie montować te najtańsze, bez obaw przejadą 100kkm . To moje prywatne zdanie oparte o moje doświadczenia.

te ceny skąd masz ??
detal ??
gdzie są dostepne te częsci ??

Dobre ostatnio Kuba wydłubał pompę z plstikowym wirnikiem

Ja mam jakąś polską i działa.

Szymon nie drutuj tak .
Jak Soczewie stanie pompa przy 240 km na h i zacznie się palić pasek
to sie znerwuje.

Cytat:
2009-03-09 20:53:47, PiotrS pisze:
Dobre ostatnio Kuba wydłubał pompę z plstikowym wirnikiem

W IC w listopadzie kupiłem włoszczyznę z metalowym wirnikiem za 100 z uszczelką. Konkretnie nr z IC GPPA 360. Niestety, nie jest już dostępna. Mieli sporo na wyprzedaży i nie sądzę żeby trafiły one do indywidualnych klientów, więc szukaj ich w necie. GP to skrót nazwy firmy General Pump, a PA 360 ich numer katalogowy.

Ja 2 razy kupowałem pompe wody (raz podczas remontu, drugi raz po czołówce bo się zakleszczyła po uderzeniu) i 2 razy kupiłem QAP. W paru miejscach mi ją doradzali jako "lepszą" z zamienników no i cena też przystępna. Tak jak mówią Szymon i Omegolot - w przypadku pompy raczej nie ma co się wczuwać.

Cytat:
2009-03-10 11:39:21, kuba pisze:
W IC w listopadzie kupiłem włoszczyznę z metalowym wirnikiem za 100 z uszczelką. Konkretnie nr z IC GPPA 360. Niestety, nie jest już dostępna. Mieli sporo na wyprzedaży i nie sądzę żeby trafiły one do indywidualnych klientów, więc szukaj ich w necie. GP to skrót nazwy firmy General Pump, a PA 360 ich numer katalogowy.

Cena tej pompy to razem z przednim uszczeliaczem wału.

Acha. Zwróć uwagę przy zakupie do czego jest ta pompa. Do NE jest z kołem pasowym pod pasek klinowy a do SE bez koła.

[ wiadomość edytowana przez: kuba dnia 2009-03-11 08:45:46 ]

zgodnie z namową Kuby odwiedziłem IC - i mam tą o której mówiłeś za 64 zł - ostania sztuka !!! fakt włoszczyzna ale co tam - mam nadzieje ze trochę pochodzi, uszczelka jest, reszta części do remontu SE w drodze