MotoNews.pl
3 Jak ręcznie zamknąć el. szyby w mk7 oraz co sprawdzić? (228858/45) - NT

Jak ręcznie zamknąć el. szyby w mk7 oraz co sprawdzić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

1)jak 'ręcznie' zamknąć szybę w escorcie mkVII gdzie są el. szyby ale mechanizm nie oddzywa się?

2) co sprawdzić poza bezpiecznikami? nie działa tylko szyba od strony kierowcy

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: slawcek dnia 2009-03-15 15:19:50 ]
[ powód edycji: tytuł!!! ]

'Ręcznie' żeby zamknąć to wydaje mi się że wystarczy bezpośrednio dać zasilanie do silniczka otwierającego szybę ,jeśli to nie zadziała to będziesz wiedział że to silniczek padł.A tak poza tym przeczyść styki te które masz w dzwiach i sprawdz ten włącznik do otw. i zam. szyb czy działa .

Przycisk sie zepsul

klik

[ wiadomość edytowana przez: koniuXR3i dnia 2009-03-15 15:35:40 ]

[ wiadomość edytowana przez: koniuXR3i dnia 2009-03-15 16:09:33 ]

Dzięki! już zrobione! nie doginały styki przy wtyczce do przełącznika

pogratulować - ja wsiadlem do auta jednego dnia - hm nie działa strona kierowcy... przełozyłem kable do przelącznika od pasażera - też nie działa, za to szyba od pasażera działa na przelączniku od kierowcy dwa dni później przestała działać szyba od pasażera. Zimno jest, to nie ruszam, ale przydałoby sie zobaczyć co jest grane - pech i padły dwa silniczki czy co hehe pozostaje mi wziac miernik i sprawdzac kazdy punkt po kolei...

Pierwsze podejrzenie, to przełączniki. Spróbuj zasilić silniki na krótko, omijając je. Jak ruszą, to masz odpowiedź. Wypalanie styków to częsta przypadłość w autach, gdzie sterowanie szyb odbywa się w pierwotnym obwodzie.
Ręcznie szyb nie domkniesz. Za duża przekładnia na silniku.

[ wiadomość edytowana przez: Blazey dnia 2009-03-15 19:44:45 ]

mialem tak samo okazalo sie ze skrzynaczka bezpiecznikow...mechanik cos pogrzebal zrobil obejscie i dzialalo tylko pozniej duzo innych cyrkow przez skrzyneczke sie dzialo wiec polecam zamiast obejsc od razu przelutowac

Skrzynka też możliwa.
Aby sprawdzić - zmierzyć napięcie na zasilaniu wyłączników POD OBCIĄŻENIEM.