Uklad chlodzenia ROVER 1.4 16v 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam jak w temacie potrzeba mi ktory werzyk gdzie ma przyjsc zakupilem saswapowanego takiego fiata ale cos tam jest z ukladem chlodzenia nie tak jeszcze do tego gaz dowalil i pomieszane wszystko w chlodnicy nie mam korka ale jest werzyk dodany przelewowy no i mam tylko jedno odpowietrzenie przy nagrzewnicy na przewodzie po prawej stronie .

Generalnie skopiuj uklad z poldorvera. Jedyna przerobka to korek chlodnicy mam zrobiony tak, ze ucialem ten grzybek - korek uszczelnia chlodnice ale rurka przelewowa jest caly czas w obiegu - dzieki temu chlodnica dziala jak poldoroverowa.
Reszte mam z poldorovera podloczone jak w poldzie i dziala.
Nie ma tu nic skomplikowanego
I po co jakies odpowietrzenie na nagrzewnicy ?!

ja nie swapowalem tego silnika nie mam poldorovera na podglad i jest nawalone tyle wezy ze az sam sie w tym gubie wiec jka by ktos mogl jakis schemacik choby w peince walnac to bylo by extra bo jeden wezyk idzie do podgrzewania przeplywki i wraca w to samo miejsce potem pare gdzies tam idzie a i tak lonczy sie w jedno wiec moze ktos pomoze ?

Cytat:
2009-03-15 04:51:15, Maliniak pisze:
ja nie swapowalem tego silnika nie mam poldorovera na podglad i jest nawalone tyle wezy ze az sam sie w tym gubie wiec jka by ktos mogl jakis schemacik choby w peince walnac to bylo by extra bo jeden wezyk idzie do podgrzewania przeplywki i wraca w to samo miejsce potem pare gdzies tam idzie a i tak lonczy sie w jedno wiec moze ktos pomoze ?

dobra, moze dzis a jutro napewno zrobie Ci fotko schemat.

A patrzyłeś na tej stronce ? Układ chłodzenia w K serii

dzieki wielkie ;]