(126p) splanowana głowica 3mm a popychacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanie czy po splanowaiu glowicy przykladowo te 3mm nalezy koniecznie skracac popychacze tez te 3 mm?? jedni mowia ze tak a inni zupelnie tego nie robili takze prosze o dosyc jasne wysjanienie tej sytuacji i konkrtene podpowiedzi pzdr

nie musisz bo i tak bedzie chodzi, ale...

powinienes skrocic o te 3mm bo jesli nie skrocisz to zawor jest (przywke w innym polozeniu) piod innym katem gorszym bo zawor nie otwiera sie do konca

mozna by podlozyc podkladki pod kalwaiture o grubosci 3 mm ale to nie warto robic bo brakuje srub zeby zawory wyregulowac

polecam skroceni bo to nci trudnego, a oslony pozostaw seryjnej dlugosci i dociagaj glowice stopniowo na 5-6 razy ja tak robie i nci nie cieknie

ja mam u siebie seryjne i nie mam żadnych z tym problemów, a luzy zaworowe idzie też wyregulować

to zaden argument ze nic sie nie dzieje. Planujac glowice zaburzasz troche geometrie rozrzadu i w pewnych przypadkach warto skrocic popychacze. Nie wiem jak to wyglada przy 3 mm - nie pamietam

U mnie na -3mm trzeba bylo skracac, bo luzów nie mozna bylo wyregulowac. Wiadomo - fiat fiatu nie rowny.

Lepiej odrazu skrocic, bo:
a) roboty tyle co nic
b) dzwigienki chodza pod originalnym katem
c) i tak pewnie bedziesz musial skrocic

-----------------
FIAT -> Fix It Again Tony

jezeli mowsz ze tak latwqo skrocic te popychacze i oslony to moze podasz jakas zlota metode?pzdr

Ja przy -3mm nie skracałem , ale lepiej skrócić . Wystarczy wyciągnąć (w sumie wyrwać ) końcówkę -dość ciężko wychodzi , skrócić i założyć (wbić) i tyle
poza tym temat

[ wiadomość edytowana przez: JOHYM dnia 2009-03-20 17:05:19 ]

ja podgrzewam gazem z butki np na juchni gazowej podgrzej koncowke tylko dobrze i wtedy lekko wyjdzie szczypcami np, pilnikiem spilowuje ile trzeba i wbijam mlotkiem a teraz tez wklejam bo ostatnio mi sie poluzowala jedna koncowka

no ja niestety nie mam zadnego palinka gazowego ani buti z gazem takze ta opcja raczej odpadam ale sprobuje zdjac to koncowke portu wyciagnac na sile tyko powiedzcie mi ile ta koncowka jest wsadzona znaczy ilejest tej czesci ktorej nie widac juz w lasce popychacz(zalozmy np ze mowimy o stronie od klawiatury)

a kuchenki tez nie masz?

moze ma elektryczna

[ wiadomość edytowana przez: bartong44 dnia 2009-03-21 13:06:36 ]

ja mam splanowaną ponad 5mm i nie skracałem, nic sie nie dzieje, jedyne co trzeba skrócic to rurki osłaniające popychacze, przy 3mm nie jest to jeszcze konieczne, tyle ze po jakims czasie wygniata uszczelniacze i zaczyna przepuszczać olej

a jak najłatwiej skrocic te rurki popychaczy jak sie nie ma dostepu do pospawania

wyszukiwarka, link który podałem!:

Cytat:
2004-05-30 10:45:33, ZoLt4R pisze:
juz przy 2mm proponuje skrocic oslony o 3mm, idealne do tego sa rurki miedziane do instalacji CO (laczniki) o sr. wew 22mm. rozcinasz oslone na pol, skracasz pilnikiem o 3mm , wsuwasz na silikon w rurke miedziana i jest wypas. oslonki gumowe sa mniej katowane dociskaniem i dzieki temu same moga sie ulozyc i uksztaltowac idealnie. zero wyciekow. na zdjeciu glowica -3,2 i oslonki skrocone o 4mm. ani kapki ani plamki oleju. polecam.

p.s. rurki zostaly zakupione w obi 40gr/szt

a tak apropo szlifowania kanalow wylotowych moze nza ktos jakis najskutecxzniejszy sposob na pozbycie sie tego choelrknego nagaru z wlaszcza ze sroda kanalu bo choelrnie ciezko tam dosatc sie akmieniem albo anwet papierem moze jest jakis taki srodek ktory to przetrawi albo ktora z metodjest najlepsza zeby odpowiednio te kanaly zrobic