Uszczelki szyb bocznych problem pomocy!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Otóż jako ze uszczelki zewnętrzne te długie proste mi skruszały i jakoś dziwnie sie rozdymały :/ a pod wpływem wody robiły się jakieś dziwne zacieki na drzwiach postanowiłem je wymienić wszystko by było spoko gdyby nie fakt ze załozone nowe>uzywane ale nie skruszałe i nie popekane odstaja tzn nie przylegaja do szyby tak jak powinny tylko jest miedzy nimi a szyba jakis 1-2 mm odstepu w wyniku szego cała woda jak spływa po szybie leje mi sie do wnetrza drzwi! czy jest jakis sposób jak zrobic aby przylegały jak stare??

na krótką metę to woda sobie wyleci i tak otworami na dole w drzwiach, ale na dłuższą to może sie jakaś rdza wkraść, wiec by się tym problemem można jednak zająć...

na krótka mete to ja czekam az sie ciepło zrobi bo musze ogarna wode w bagazniku a te uszczelki przyspazaja mi jeszcze wiekszego problemu bo z drzwi sie chyba cos wlewa przez próg o kabiny:/
bardzo prosze o pomoc!!!

taaa, szyba w dol drzwi, potem po progu i na dywanik i bajoro.
sprawdz gabke/pianke pod tapicerka - musi byc pryklejona.

ok dzieki i tak mnie czekasz uczelnianie lamp i szukanie przecieków ale czy zostawic takie uczelki od tych szyb kiedy ta cała woda wlewa sie po szybie do drzwi i nawet czesc nie jest zatrzymywana przez uszczelke???

uszczelka to profil alu zawulkanizowany w gumie. To alu właśnie koroduje i sie kruszy. Można ta uszczelkę lekko ścisnąć kombinerkami, albo rozgiąć w odpowiedni sposób, coby przylegała do szyby. Nie jestem pewien też, czy uszczelka w mk7 i mk5 jest taka sama...

no własnie wyginanie delikaten skonczyło sie złamaniem jednej i lipa, a uszczelki mam w sumie z mk7 z mk6 a jezdze mk6 i sa takie same. A o jakie sciskanie kombinerkami ci chodzi bo nie czaje za bardzo??

czy nikt wiecej nie jest mi w stanie jakos pomóc bo problem nadal istnieje a ja nadal nie mam pomysłu co z tym zrobić

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=171044&c=45&hq=&f=20 tu masz jak ścisnąć uszczelkę od bagażnika. Jak pokukasz na Twoją, to wykminisz jak ją ścisnąć.