Sprzeglo dohca

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam kilka pytan jezeli chodzi o regulacje sprzegla dohc w fiacie 125p.Po pierwsze mam taki problem ze pedal sprzegla nie odskakuje do konca tylko zatrzymuje sie w polowie czego to moze byc wina ?? dwa regulowano mi sprzeglo i nagle okazalo sie ze jade autem dodaje gazu on wchodzi na obroty a fiat ledwo przyspiesza czy to moze byc zle wyregulowane sprzeglo i ja kto wyregulowac poprawnie metoda prob i bledow czy jest jakis inny sposob.Dodam ze mam sprzeglo hydrauliczne pozdrawiam Michal

jak nie napiszesz jaki to dohc, jakie sprzeglo, jaka skrzynia i jak ktos wpasowal hydraulike do dohc w 125p to nikt Ci raczej nie pomoze

rozchodzi sie o 2.0 dohc
ogólnie problem jest taki że masz mały 'skok' pedału sprzęgła

co ma za krótki skok do ślizgającego się sprzęgła?? akcja jest taka ze albo dupiato Ci to ktoś zrobił albo wyregulował jestem za tym pierwszym niestety, w każdym razie porób foty tego ustrojstwa, ale co do wysprzęglika jest na nim regulacja czyli co powinieneś zrobić to schodzisz pod auto i wkręcasz do oporu aż do czasu ze wysprzęglik nie będzie odzdziaływał na łape potem minimalnie powinnieneś dokręcić że ruch jałowy pedału sprzęgła powinien być około 1-2cm zanim poczujesz opór od łapy sprzęgła tak powinno być ustawione Pozdro