Amorki tył...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam problem z amorkami tylnimi. Byłem dzis na diagnostyce amorkow i wykazało ze przed jest do wymiany (lewy 42%, prawy 32%). Za to tył jest ok (lewy 52%, prawy 45%). Wg. pana z diagnostyki 60%< ocena bdb, 40%< db < 60%, lipa < 40%.
No i teraz mam zagwostke, bo niby amorki na tyle sa ok, wiec z braku kasy wymianiam tylko przód.
I tu moje pytanie, co zrobic zeby amorki z tyłu nie skrzypiały? Bo skrzypia jak cholera, jak wychodze z auta i troche lipa jest...
Pozdrawiam!

Jak chcesz to sprzedam ci (prawie za darmo ) tylne gazówki od omy B sedna

a jestes pewien ze to amory skrzypią ??
mi skrzypiały z tyłu luzujące sie wahacze a wszystko przez wywalone tuleje tylnej belki
najlepiej niech ktos ci pobuja auto a ty sie połuż pod auto i nasłuchuj

Ja też stawiam, że to nie amory skrzypią a coś innego sprawdź u jakiegoś diagnosty

U mnie troszkę skrzypi jak jest "ręczny" zaciągnięty i wysiadam.
Jak nie jest zaciągnięty to jest OK.
Może u ciebie też tak jest

pzdr.Marek

Dzieki za podpowiedzi... Hmm... Tuleje tylnej belki te gumowe z rdzeniem ze stali mam juz wymienione. Tez skrzypiało z rana, ale to było co innego. Ty faktycznie to moze byc ten ręczny, bo dzis jak nie zaciagnąłem ręcznego w Omie w graazu i bujałem to nie skrzypiało... Hmm... A co w recznym moze skrzypiec?

Cytat:
2009-03-31 23:17:24, hammet1 pisze:
...A co w recznym moze skrzypiec?

Luzaki na cyncykatorach

A tak poważniej, to prawdopodobnie, jeżeli faktycznie jest to sprawa ręcznego, to przeczyścić i przedmuchać, bez zdjęcia tarczy raczej się nie dowiesz ...