Nie chce jeździć na benzynie (wcale) :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szukam pomocy 1,5 16v. A mianowicie jakieś 2 miesiące temu padła mi pompa bo jeździłem bez paliwa. Po miesiącu wymieniłem pompę i filtr paliwa,nadal nie jeździł na benzynie tylko na gazie . Stwierdziłem że trzeba wyczyścić wtryskiwacze wyjąłem je i wymoczyłem przez dobę w nafcie (tak przeczytałem na forum). Po założeniu wtryskiwaczy do auta i próbie odpalenia na benzynie były okropne wycieki paliwa przy wtryskiwaczach lało się na potęge , odłączyłem pompę i jak już kupiłem (z wielkim trudem) uszczelniacze wtryskiwaczy już nie leje się paliwo ale nadal nie pali benzyny wogóle tylko na gazie jeździ.Odzwyczaił się?? Podejrzewam że to jakiś zapłon,może odcięcie jakieś zapłonu na paliwie, może komputer już sam nie mam pojęcia co dalej sprawdzić. Jak pompa się nie zepsuła jeździł na benzynie bd.
Cytat:

skoro się lało przez wtryskiwacze to znaczy paliwo podawane wiec pompa jest ok

swoją drogą ja też sie nieźle nawyginałem z tymi oringami - kupiłem 10 ostatnich ( a jakie drogie to cholerstwo)

pozdro

Bezpieczniki sprawdź

Bezpieczniki od wtrysków? Ok zobaczę one są pod kierownicą czy pod maską?

A jakie oringi kupiłeś, bo ja od lanosa bo nie mieli w katalogu samych oringów chyba że razem z wtryskiwaczem hihi

od espero ale to czysty przypadek

najpierw nie mogli znaleść, potem nie mieli na stanie a w końcu przyszła babka i powiedziała że klient zamówił i nie odebrał i leżały pod biurkiem

myslałam że po dwa wchodza na wtryskiwacz więc kupiłem 10 bo 2 na zapas no i 6 leży

Ale w 2.0 są chyba inne niż w 1.5 16v

wiesz nie wiem ale raczej inne

Sprawdzałem bezpieczniki i wszystko jest ok oprócz tego że nie spala benzyny i nie chce chodzić na niej nawet nie odpala Pomocy

A kupiłeś oryginał czy podróbkę?
Ja bym stawiał że podróbkę podaje paliwo ale nie wytwarza odpowiedniego ciśnienia (ja tak miałem wymiana na oryginał rozwiązała problem-chytry 2x traci )

Qurcze no niby koreańska ale za małe pieniądze i to sam wkład.

Cytat:
2007-12-01 16:50:59, Radeckgti pisze:
Qurcze no niby koreańska ale za małe pieniądze i to sam wkład.

za ile?
Sam wkład to właśnie pompa i ją wkładasz w miejsce spalonej.
W esperynach były montowane seryjnie WALBRO (made in usa) lub BOSH
I one kosztują ok 300-350 pln

Kupiłem dokładnie to http://www.allegro.pl/item256715343_256715343.html

Troszkę to staniało
Bosh ma dobre pompy.Ja mam teraz bosha i nie narzekam
tutaj masz bosha

[ wiadomość edytowana przez: rysiu1 dnia 2007-12-01 17:41:49 ]

Cytat:
2007-12-01 17:36:47, rysiu1 pisze:
Troszkę to staniało Bosh ma dobre pompy.Ja mam teraz bosha i nie narzekam tutaj masz bosha [ wiadomość edytowana przez: rysiu1 dnia 2007-12-01 17:41:49 ]

nie polecam..oczywiscie moj przyklad moze byc incydentalny ale..mi pompa boscha po roku poszla sie kochac..i nie chodzi o spalenie pompy..odczepil sie wirnik od osi..silnik pracowal ale pompa nie pompowala

Cytat:
2007-12-02 02:38:21, qbaj pisze:
nie polecam..oczywiscie moj przyklad moze byc incydentalny ale..mi pompa boscha po roku poszla sie kochac..i nie chodzi o spalenie pompy..odczepil sie wirnik od osi..silnik pracowal ale pompa nie pompowala

też nie polecam pompa z bosha padła po niecałym roku w hondzie kuzyna...

a ja jakiś czas temu wymieniałem na jakąś o ile sie nie mylę włoską (na pewno nie bosh, ani żadna koreańska) za 130 zł i działa bez zarzutu, także wydaje mi się że to nie może być problem, tym bardziej że itak przecież taka pompa pompuje więcej niż potrzeba (nadmiar powraca do baku)

Cytat:
2008-01-23 22:47:48, lipes pisze:
a ja jakiś czas temu wymieniałem na jakąś o ile sie nie mylę włoską (na pewno nie bosh, ani żadna koreańska) za 130 zł i działa bez zarzutu, także wydaje mi się że to nie może być problem, tym bardziej że itak przecież taka pompa pompuje więcej niż potrzeba (nadmiar powraca do baku)

patrz na datę

Cytat:
2008-01-24 01:39:00, markon pisze:
patrz na datę

Przecież to niecałe 2 miesiące

Cytat:
WALBRO (made in usa) lub BOSH I one kosztują ok 300-350 pln

za taką kase to bys dwie pompy kupil ja kupilem boscha cała a nie wkład i zapłaciłem 160 zł.