Pokrywa zaworów.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Dziś przy wymianie świec, kopułki, palca i kabli zauważyłem, że mam pękniętą pokrywę zaworów... Czy jest to dosyć poważny problem? Zauważyłem też że pod osłoną było trochę oleju, także tam gdzie świece...

Jeśli pokrywa jest do wymiany (postaram się niedługo zrobić fotki) to czy ktoś na śląsku miałby może dobrą pokrywę zaworów? Znalazłem kilka aukcji na allegro ale najbliższa jest z Krakowa o ile się nie mylę...

Proszę o odpowiedź.

tam gdzie swiece sa jesli masz olej to musisz wymienic uszczelke pod pokrywa zaworow (na przedostastni zlot omal nie stanelem na drodze) jesli pekniecie nie jest duze i jest to tak jak by "rysa" to zalep na zewnatrz jakas poxilina. no chyba ze pokrywa nie jest droga to zalecam wymiane.

Na allegro używane oscylują w cenach 49-80 zł. W sklepach internetowych nie mają - jedyne jakie znalazłem to do nubiry za 550zł... Do espero ani śladu.

Zastanawiam się jeszcze nad spawaniem jeżeli przez szczelinę ucieka olej. Pęknięcie wygląda jak rysa. Dziś to może nie będę nic grzebać bo Niedziela ale jutro na wsi odkręcę i zrobię parę fotek tej rysy. O uszczelce też pomyślę, bo mam jedną przerwaną przy śrubie.

Miałem tez problem z olejem na świecach. Pomogła wymiana uszczelki pokrywy zaworów. Powodzenia przy naprawie.

to klej lub spawaj , bedzie taniej a i powinno byc dobrze, ale uszczelke wymien bo szlag trafi kable ! u mnie 2 kable tak sie powiekszyly od oleju ze pekly od tego swiece.

Kupię gdzieś w S-cu uszczelkę do pokrywy zaworów?

na Mikołajczyka kupisz uszczelkę
Krisnet przy stacji shell

nie zapomnij o półksiężycu i 11 podkładkach metalowo-gumowych
Całość ok. 60 PLN

A na co Krzychu polecasz to założyć? Silikon czy Butapren, czy inne tym podobne ustrojstwo?

I muszę Cię jeszcze odwiedzić bo ta wizyta mi się ciągle przesuwa z powodu ojca

to odwiedzimy razem hehe, ja mam zalozone bez silokonu ani innych ustrojstw. tylko polksiezyc jest na silikonie. i tak jak krzysiek pisal obowiazkowo trzeba wymienic podkladki metalowo-gumowe.

Umówimy się kiedyś i się odwiedzi Krzyśka razem. Może w przyszłym tygodniu