MotoNews.pl
1 Grande Punto czy Fabia? (230141/0) - NT

Grande Punto czy Fabia?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Starsi chcą mi kupić samochód i mam te dwa modele do wyboru. Który lepszy? To będzie mój pierwszy samochód, więc nie mam wygórowanych wymagań, żeby tylko był w miarę bezawaryjny i dobrze się prowadził.

fabie to sobie kup jesli jestes przedstawicielem handlowym albo ewentulnie emerytem. w przeciwnym wypadku bierz grande.

Do emeryta to mi raczej daleko A czemu punto, możesz napisać coś więcej?

Obydwa sa do dupy. Dlaczego tylko te modele wchodza w gre?

Jak mówiłem, nie ja płacę za samochód, tylko rodzice. Dostałem do wyboru te dwa. Mi osobiście też wydaje się, że Punto lepszy, ale potrzebuję więcej info, najlepiej od kogoś, kto już nim jeździł albo zna osobę, która ma ten samochód.

fabia jest nudna jak flaki z olejem. bierz punto i namawiaj starszych zeby ci kupili silnik 1.4 turbo.

Przykro mi, ze masz takich upartych rodzicow.

Skoda jest wytrzymalsza (mowie o modelu przed liftingiem).

Punto ladniejsze.

Skoda to auto dla kapelusznikow, przedstawicieli handlowych, elektoratu PISu i LPRu. Niestety, takie sa obserwacje, kto tym autem sie porusza. Nie pomoze nawet stylizowanie "na sile" na Mini Morrisa (mowa o modelu po liftingu)

Punto jest bardzo ladne, jednak przegrywa ze Skoda w kwestii usterek dupereli.

Z tych dwoch wybralbym Suzuki Swifta D4D/ albo 1300 benzyna.

Cytat:
2009-04-09 13:01:06, slider2006 pisze:
fabia jest nudna jak flaki z olejem. bierz punto i namawiaj starszych zeby ci kupili silnik 1.4 turbo.

Myślałem o 1.4 77 KM z blue&me, fajny bajer w sumie, a i silnik nie z najgorszych, choć bez szału. Ale starsi nie wydadzą więcej niż 45 koła, więc może być i ten. Co myślisz?

zwykle 1,4 do normalnej jazdy daje rade, ale bez szalu. silnik FIRE sprawdzony i bezawaryjny.

Jak na pierwszy samochód i na jazdę po mieście grande punto będzie ok. Zresztą jakbyś w wakacje chciał się wybrać gdzieś dalej, też nie powinno być problemu. Samochód jest od tego, żeby komfort przemieszczania się z miejsca na miejsce był większy, a nie od ścigania się, i to jeszcze na polskich drogach. Nie chcesz być dawcą, bierz punto.

A co z eco:drive, słyszałem, że też jest w tym modelu, na czym dokładnie polega jego działanie?