Jak podkreślić dźwięk silnika (Y32SE (wydech))

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich,

dzisiaj stwierdziłem że chciałbym, żeby moje autko brzmiało troszkę lepiej. Zaznaczam, że nie chce robić żadnej wiochy, wygląd końcówek też nie jest najważniejszy.

Chodzi mi o coś takiego jak mają starsze (i pewnie nowsze też) auta amerykańckie, ale też bez przesady, bo to dalej ma być auto z europy

Czyli tak jak napisałem, żadnej wiochy, chcę tylko bardziej podkreślić dźwięk silnika, żeby to było słychać, że to 3.2l

Musisz zrobic wydech komplety od poczatku do końca w firmie ktora sie specjalizuje w takich robotkach. Popatrz na forum ostatnio własnie takie cos robił tylko do 3 litry w rzędzie. Wypadało by tez kolektor rurowy zalozyc. Własciwosci dzwiekowe i zapewne silnika powinny sie poprawic. Tylko koszt jest wysoki takich przerobek. Lepiej zalóz sobie remusa albo irmiego koncowy to jedno i to samo koszt zdecydowanie nizszy i efekt tez jest.

No troche mnie wystraszyłeś pierwszą częścią twojego postu ale już druga część poprawiła mi humor :]
Wydaje się, że efekt byłby lepszy jeśli się wszystko wymieni, ale na początek spróbuje sam tłumik.

a co do wymiany wszystkiego, to katalizator tez trza by było wymieniać?

Dzięki

Ja dokladnie sie na tym nie znam zeby ci powiedziec co i jak. Nie wiem czy przypadkiem nie zakładaja zamiast ceramicznych dobrej klasy katy metalowe. Musisz popatrze na forum zadzwonic zapytac jak to wyglada dokładnie. Tylko koncowy dobrej firmy dedykowany do omegi.

Wydech Fatboya

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2009-03-21 19:43:11 ]

Końcowy Irmiego dedykowany i bedzie malina.

Cytat:
2009-03-22 11:43:10, SEBA-OMEGA pisze:
Końcowy Irmiego dedykowany i bedzie malina.

na stronie irmschera są tylko tłumiki do TD...

gdzie indziej mogę kupić tłumik irmschera i być pewnym, że to oryginał?

Dzięki

kup se Remusa, będziesz zadowolony

Cytat:
2009-03-22 12:04:00, 7gsi pisze:
kup se Remusa, będziesz zadowolony

Na stronie remusa też jest tylko do 3.0.

Ktoś w uk mi polecił firmę Powerflow.

Zapodajcie jakąś stronkę gdzie mogę to kupić/zamówić online.

Dzieki

[ wiadomość edytowana przez: zYx dnia 2009-03-22 12:34:05 ]

Cytat:
2009-03-22 12:08:05, zYx pisze:
Na stronie remusa też jest tylko do 3.0.

W takim razie jesteś ugotowany

Nie ma nadziei dla Twojego silnika, do końca świata będzie brzmiał jak zarżnięta maszyna do szycia...

Ty z rozpaczy zaczniesz mniej sypiać po nocach, przez co spadnie Twoja wydajność w pracy.
Pracodawca przestanie to w końcu tolerować i Cię wywali.
Załamany zaczniesz pić i wąchać klej, skończy Ci się kasa.
By utrzymać omegę zaczniesz kraść.
W końcu Cię złapią i założą ASBO, ale Ty żeby przeżyć będziesz musiał kraść dalej, więc niebawem trafisz za kratki... ech masz przerąbane

A wszystko dlatego że masz silnik bez linki gazu

Cytat:
2009-03-22 12:25:33, Immo pisze:
W takim razie jesteś ugotowany Nie ma nadziei dla Twojego silnika, do końca świata będzie brzmiał jak zarżnięta maszyna do szycia... Ty z rozpaczy zaczniesz mniej sypiać po nocach, przez co spadnie Twoja wydajność w pracy. Pracodawca przestanie to w końcu tolerować i Cię wywali. Załamany zaczniesz pić i wąchać klej, skończy Ci się kasa. By utrzymać omegę zaczniesz kraść. W końcu Cię złapią i założą ASBO, ale Ty żeby przeżyć będziesz musiał kraść dalej, więc niebawem trafisz za kratki... ech masz przerąbane A wszystko dlatego że masz silnik bez linki gazu

Czy sugerujesz, że od 3.0 pasuje do 3.2?

Cytat:
2009-03-22 12:28:50, zYx pisze:
Czy sugerujesz, że od 3.0 pasuje do 3.2?

Nic nie sugeruję

Po prostu sprawdź czym różni się układ wydechowy 2.5/3.0 od 2.6/3.2 od środkowych tłumików do końcowego

Facet z atc powiedział, że można montować tłumiki z 2.6 na 3.2 i że ma remusa ostatnie sztuki za 1520zł... czy to dobra cena?

Cytat:
2009-03-23 18:18:50, zYx pisze:
ma remusa ostatnie sztuki za 1520zł... czy to dobra cena?

nie wiem, ja tam biedny jezdem i wolę używki za śmieszny ułamek tej ceny

Cytat:
2009-03-23 18:23:30, 7gsi pisze:
nie wiem, ja tam biedny jezdem i wolę używki za śmieszny ułamek tej ceny

Używany to ja mogę samochód kupić, a pytam, bo nie chce się wyfrajerować.

Cytat:
2009-03-23 18:18:50, zYx pisze:
Facet z atc powiedział, że można montować tłumiki z 2.6 na 3.2

Końcowe pierdziuchy są te same do wszystkich V6

Cytat:
ma remusa ostatnie sztuki za 1520zł... czy to dobra cena?

Jeśli za nówkę to cena ok

[ wiadomość edytowana przez: Immo dnia 2009-03-23 18:27:21 ]

aha facet jeszcze wspomniał o firmie Simons ze Szwecji
Simons cena za cały zestaw to 2690zł

Niecałe 3000zł za wydech to jak za darmo. Ja bym się nie zastanawiał...

No sorry że akurat tak, ale tak czytam i czytam iiiii ...

Cytat od Irmka

Für Motoren Y22XE, Z22SE, X25XE, Y26XE, Y32SE und X30XE.

Cytat:
2009-03-23 23:04:18, SEBA-OMEGA pisze:
No sorry że akurat tak, ale tak czytam i czytam iiiii ... Cytat od Irmka Für Motoren Y22XE, Z22SE, X25XE, Y26XE, Y32SE und X30XE.

Ja szukałem na stronie po angielsku i byl tylko jeden tlumik do TD

Na stronie niemiecjie duzo wiecej produltow...

...aha. jest dla kombi, a nie sedana. One sie czyms roznia?

zaś, na stronie angielskiej tlumik do 3.2 jest tylko z dwoma koncowkami osobno...

[ wiadomość edytowana przez: zYx dnia 2009-03-23 23:17:15 ]

Jest różnica w caravanie i sedanie ukształtowaniem wydechu pod podłoga sam.
Ważne jest to że od wersji silnikowej xxx do wersji silnikowej xxx wydech końcowy jest taki sam.
Na alledrogo zdarzają się wydechy irmiego do omeg, nawet czesto swojego czasu.To że na stronie irmirgo nie widnieją do sedana nie znaczy ze ich nie ma.ASO w Polsce na pewno mają lub mogą ściągnąć na zamówienie.Aktualizacja strony "irmi.de" nie wiadomo kiedy była a i błędy się zdarzają w .de.
Trochę chęci i się znajdzie.