Po przełączeniu z Lpg na benzyne podaje nadal gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam taki problem od samego początku.Instalacja to BINGO S na blosie. Problem wygląda tak, gdy przełącze z LPG na benzyne albo nawet wyłącze auto pracujące na lpg to z parownika nadal wydobywa sie gaz
Nie cały czas ale przez dobre 10-15 minut, tak jak by ciśnienie schodziło z układu.Potem tym czasie jest spokój aż do momętu ponownego włączenia lpg.Dodam ze nie mam krokowca ani śruby.Pomóżcie, w czym tkwi problem, mam przesto problem z rozruchem bo w kolektorze i dolocie zbiera sie gaz no i do tego muli jak jade i przełącze na benzyne

wymienić reduktor.

a moze wystarczy wyczyscic, wymienic elektrozawor ?

może wystarczy ale z doświadczenia wiem ,że w większości i tak sie to kończy wymiana reduktora.

wyczyść trzpień elektrozaworu reduktora i przy okazji troszeczkę rozciągnij w nim sprężynkę w wymianę reduktora pobawimy się innym razem

wyczyściłem elektrozawór, sprężynkę naciągłem i dalej kicha Wygląda tam wszystko na sprawne, rozbierałem to parę razy bo nie dawało mi to spokoju.
Dodam że instalacja pracuje na BlOSie, ma to jakieś znaczenie w tym wypadku? Obie śruby na parowniku wkręcone do maksa, jakiej firmy niestety nie wiem nie ma możliwości żeby odczytać.

Skoro naciągnąłeś spężynkę i trzpień lużno pracuje i wszystko jest dobrze poskladane to niestety muszę zgodzić się tym razem z Cromą - reduktor do wymiany