| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2009-04-01 19:28:28 Cóż to za wysyp tematów? To na 1 kwietnia?
Ten temat to Twój?
Moja recepta: zrzuć ten samochód z mostu do rzeki |
Hants HF MEMBER Sonata Portsmouth | 2009-04-02 16:55:21 Dziury w przewodach paliwowych? Chłopie - to zagrozenie Twojego zycia. Natychmiast zidentyfikuj problem i je wymien, nawet na takie ze szrotu (zakladam, ze dziur tam nie ma - po prostu sa sparciale i popekane.)
Nie ma takiej opcji "jak swieca nie daje sie wykrecic" - co najwyzej uzywasz zlych narzedzi, zalej to jakims WD40 zostaw tak na noc i ja wymien. Trudonosci zapewne wynikaja z faktu zlego wkrecenia przy poprzedniej wymianie.. Kopulkę tez wymien - skoro w niej tkwi zrodlo tylu problemow.. Pojezdzij troche po szrotach. |
Hants HF MEMBER Sonata Portsmouth | 2009-04-03 09:30:13
Bo uzywales badziewia, ktore jest dobre do motorynki, anie do auta - kup jedna, porzadna, dedykowana do swiec nasadke z wejsciem pol cala, porzadna grzechotke, kawalek rury i nie ma bata - najwyzej silnik zerwiesz z poduszek
(Przypominam, ze swiece sie wkreca na zimnym silniku i delikatnie!..) WD 40 to tylko kierunek - osobiscie goraco polecam wyroby firmy wurth - swieca pusci.. Jazda wylacznie na gazie nie usprawiedliwia fatalnego stanu przewodow od benzyny - no chlopie - doprowadz to do porzadku, albo porzadnie sprawdz - wzrokowo sprawdzisz przewod od baku do silnika i spowrotem w ciagu 5 minut (uzywajac firmowego podnosnika z bagaznika) Powtorze: wymien cewke skoro stwarza problemy i masz juz nowa zakupiona. Nie rozumiem Twojego masochizmu - wszystko sie da zrobic i Twoje kłopoty wcale nie wymagaja jakichs wielkich umiejetnosci... |
blachaKM Żuromin | 2009-04-03 10:38:15 kopułkę mam nowa założoną, a cewki dopiero będę szukał, opłaca się kupić używana czy lepiej szukać nowej? |
blachaKM Żuromin | 2009-04-03 15:23:43 Z tego co się orientuje to od tico pasuje do wersji z wtryskiem, natomiast ja mam gaźnik.
I jeszcze mam pytanie jak zdiagnozować przerywasz zapłonu? |
Jarek_2 HF MEMBER UE | 2009-04-04 19:32:34 Tam jest zwykły czujnik Halla.
Najprościej to wyjąć aparat i nim kręcić, jeśli iskry brak to czujnik walnięty. Kup używany
W Googlach są opisy jak to sprawdzić |
blachaKM Żuromin | 2009-04-05 13:36:21 a mógłbyś mi podaj link do strony na której jest opisane jak sprawdzić czujnik? bo nie mogę znalezć |