[126] rozmiary kubła a boczne zastrzały

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej

mam Bimarco C oraz proste boczne zastrzały w klatce (dość nisko), czego efektem jest to, że mogę mieć albo kubeł albo zastrzał

zastanawiam się czy aby bimarco B nie jest węższe na wysokości przelotek pasów i oparcia bocznego ? ew. może jakiś inny model ?

pozostaje jeszcze wygięcie nowych zastrzałów - rozglądałem się w Krakowie ale to ciężki temat..

help

Wymiary i opis Bimarco Bravo

Wymiary i opis Bimarco Cobra

Jak widzisz na wysokości przelotek są takie same wymiary - trochę niżej u podstawy Bimarco B jest węższe od C.

Producent napisał też, że w przypadkach B i C jest możliwość zmiany szerokości na zamówienie - popytaj ;] Taniej i bezpieczniej będzie jak pobawisz się ze zmianą kubła jak z klatką.

[ wiadomość edytowana przez: shabat dnia 2009-04-10 14:48:09 ]

jak masz kubel mocowany? na szynach? jak tak to je wywal i zamontuj kubel do podlogi bezposrednio przysuniety jak najblizej tunelu. jesli B. Expert miescil sie bezproblemu w maluchu to nie ma sily zeby C sie nie zmiescilo nawet przy prostym zastrzale

Cytat:
2009-04-10 14:58:14, 3zeR_MDS pisze:
jak masz kubel mocowany? na szynach? jak tak to je wywal i zamontuj kubel do podlogi bezposrednio przysuniety jak najblizej tunelu. jesli B. Expert miescil sie bezproblemu w maluchu to nie ma sily zeby C sie nie zmiescilo nawet przy prostym zastrzale

mam na szynach, których nie wywale bo nie chce tak nisko siedzieć, poza tym sporo brakuje żeby się zapiąć

chyba pozostaje tylko przymierzyć coś innego niż C

bezsens moim zdaniem...coprawda mialem giety zastrzal ale C wchodzilo bezproblemu, potem Expert tez wszedl, a co maja szyny do wysokosci? robisz mocowania na taka wysokosc jaka ci odpowiada, powiem wiecej - masz w takim wypadku wieksze mozliwosci dostosowania wysokosci fotela pod siebie. szkoda rezygnowac z fotela przez takie cos.

albo porozglądaj sie za innym kublem. choc ja tez mialem w malcu klatke, dwa bimarco i jakos szło...

Cytat:
pozostaje jeszcze wygięcie nowych zastrzałów - rozglądałem się w Krakowie ale to ciężki temat..

Budowałeś klatke i nie pomierzyłeś wysokości zamontowania zastrzałów w stosunku do fotela?

Ja mam prosty zastrzał, bimarco C i możliwośc swobodnego przesuwania fotela w zakresie kilkunastu cm.

Cytat:
2009-04-11 17:23:38, 34 pisze:
Budowałeś klatke i nie pomierzyłeś wysokości zamontowania zastrzałów w stosunku do fotela? Ja mam prosty zastrzał, bimarco C i możliwośc swobodnego przesuwania fotela w zakresie kilkunastu cm.

masz prosty, ale jak sądzę zaszczał idzie Ci wysoko i mija boczne oparcie
a klatkę kupiłem używaną - kto wiedział że tak będzie

..coś się wykombinuje

Zastrzał zawsze da się przespawać