Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gondoljerzy galant 2,0 LPG / Alm ... Łomża | 2009-04-10 20:20:01
Sonda sama z siebie to nie oscyluje. Za to jest odpowiedzialny cały układ podawania paliwa. Wystarczy że będzie inna elektronika czy program sterujący i oscylacje mogą mieć inną częstotliwość i inny zakres. W przypadku II generacji LPG to tylko sonda jest ta sama, a cała reszta jest inna. |
dulin7 Nowe Miasto Lubawskie | 2009-04-11 20:30:32 rozumiem ze zubaza na cieplym silniku ale kurde jak podkrece troche register to zaczyna spalac kosmiczne ilosci paliwa ![]() Pozdrawiam!!! |
gondoljerzy galant 2,0 LPG / Alm ... Łomża | 2009-04-17 21:26:48
Cały czas podobne wskazania? To może czytasz sygnał z emulatora sondy? Słabnięcie silnika na ciepło może być spowodowane zasysaniem przez silnik ciepłego powietrza. Nie masz przypadkiem przeróbek w dolocie, chwytu powietrza z komory silnika? Dla gazu najlepsze jest zimne. |
dulin7 Nowe Miasto Lubawskie | 2009-04-19 18:08:25 wskazania na gazie czy to zimny czy goracy sa w okolicach 0,04V a wiec nei wydaje mi sie zebym czytal sygnal z emulatora ![]() ![]() Pozdrawiam!!! |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2009-04-20 20:07:40 dulin. mnie to wyglada jakbyś mial przytkany reduktor i dopuki jest gaz zimny nie odprowany to jeszcze jeździ bo po odprowaniu w silniku jeszcze go wystarcza ale po nagrzaniu reduktora ida go małe ilości i wskazuje na tak uboga mieszanke.lub gdzieś powyjsciu z reduktora jest gdzieś zaciagane duże ilości lewego powietrza. |
lpglpg Land Rover Freelander Busko Zdrój | 2009-04-21 08:59:58 Proponuję jednak wrócić do pierwszego wpisu. Dopóki prawdą jest to co kolega pisze, że sonda pokazuje pół volta na benzynie (nic nie pisze, że sonda wykazuje jakiekolwiek oscylacje) no to chyba dalsza "regulacja przez internet" nie ma sensu. Według mnie sonda lub wejście sondowe padły.
Na benzynie to musi chodzić jak nowe. Resztę wyregulować forum da radę. Tak myślę. |
dulin7 Nowe Miasto Lubawskie | 2009-04-21 09:26:30 Croma1 ciekawie mowisz z tym reduktorem, ale ponad to jest jeszcze jeden problem, na zimnym silniku na gazie bardzo slabo trzyma obroty tzn odpale przelacze i ledwo 300 obr trzyma, szybko spada po przegazowce na te 300 czasami potrafi zgasnac, ale wystarczy przejechac ok kilometr zeby silnik sie troszke nagrzal i obroty trzyma ladnie tak jak powinien.
mierze miernikiem elektronicznym a ten raczej podaje usredniona wartosc napiecia. Pozdrawiam!!! |
lpglpg Land Rover Freelander Busko Zdrój | 2009-04-21 10:36:49 To jest przebieg jak dla Twojego miernika wolno zmienny i tego on na pewno nie uśrednia.
Nawet takim miernikiem da się zobaczyć oscylacje napięcia na prawidłowo pracującej sondzie. Pogadaj z Gondoljerzy, on ma takie fajne rzeczy do oglądania sondy. Też pozdrawiam!!! |
dulin7 Nowe Miasto Lubawskie | 2009-04-21 16:58:04 mysle ze jestes w bledzie
Pozdrawiam! |