MotoNews.pl

OFF TOPIC - Fotki dziwnych samochdów Daewoo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc, posiedziałem troszke na zagranicznych stronkach i znalazlem kilka fotek samochodow Daewoo, nie wiedziałem że takie samochody istnieja, oto one :

1. Daewoo Bucrane

2. Concept car.

3. Kolejny cocept cary.

4. Daewoo Damas:

5. Daewoo Lanos Cabrio :

6.Daewoo Magnus:

7.Daewoo Matiz 2:

8. Daewoo Nubira 2:

9. Daewoo Shiraz:

10. Daewoo Tacuma Rezzo:

11. Daewoo Vada:

Który wam sie najbardziej podoba?

Nie wszystkie to concept cary - matiz 2 i nubira 2 są seryjnie produkowane (chociaz obecnie to niewiadomo) i sprzedawane w australji
Daewoo damas to licencia microwana suzuki 600/900 (damas był sprzedawany nawet w polskich salonach) nieprodukowany juz od kilku lat.
Ciekawe te wizje cabrio na lanosie (szczególnie ta pierwsza z w pełni chowanym dachem) ale biorac pod uwage kondycje finansowa daewoo to możemy tylko liczyć co najwyzej na podwyżke cen cześci a nie na kolejne modele

Mnie się podobać SHIRAZ !!...a MAGNUS przecież już jest w produkcji od paru ładnych miesięcy /tak gdzisik wyczytałem/

Cytat:
Mnie się podobać SHIRAZ !!...a MAGNUS przecież już jest w produkcji od paru ładnych miesięcy /tak gdzisik wyczytałem/

Zdjec concept carow sa tylko 4, pod nimi i nad nimi sa podukowane seryjnie, bynajmnije takie informacje na stronie byly. mi sie podoba Bucrane

Mnie najbardziej podoba się Magnus......
Matizior II też jest niebrzydki......

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2003-07-09 09:00:54 ]

Daewoo Vada to rzeczywiście jakaś wada, albo pomyłka raczej!

Jak Wy te zdjecia widzicie Mi za cholere sie nie chca wyswietlic, ani na forum ani bezposrednio z republiki...

Dzieki za Fotki Andrzej

Lanosik Cabrio jest calkiem, calkiem

Ta nubira na zdjęciu wyglada na nubire 1 hatchback.
Takie Matizy po faceliftingu widziałem w Czechach - moim zdaniem nowy design przodu jest zdecydowanie bardziej udany
Pozdrawiam

1. Ta rzekoma Nubira 2, to faktycznie jak pisze DEspero Nubira 1 hatchback, produkowana w pierwszych chyba 2 latach produkcji Nubiry. Potem zaprzestano jej produkcji.
Na dobrą sprawę to w Korei produkowana już jest Nubira 3.

2. Magnus miał być pierwotnie następcą Leganzy, ale ostatecznie nie wszedł do produkcji i Leganzę zastąpiła obecnie produkowana również w Korei Evanda (poniżej zrobione przeze mnie zdjęcie na Targach Motoryzacyjnych w Brnie)

3. A concept cary - wiadomo po co są. Czysty marketing i pokaz możliwości nie tyle produkcyjnych, co designerskich

a ja do poyzszego dorzuce ze rezzzo to zwykla takuma...tak nazwe ma wniemczech np. czesto je widze i roznia sie tylko napisem rezzo zamiast tacuma

mmmmmm ta Evanda jest naprawdę ładna, a co do tej Nubiry hatchback to dość często można je zobaczyć w Warszawie - nawiasem mówiąc to te wersje z 2,0 l silnikiem były podobno wyjątkowo dynamiczne.....

Swoją drogą na moich oczach (2 dni temu) w bok w/w Nubiry wjechał opel Kadet - pasażerka wysiadła o własnych siłach , a drzwi otworzono ręcznie - całkiem bezpieczny samochód - uderzenie było dość mocne......

Nubire hatback (stara) widzialem wczoraj w stolycy.

Jak marzyć, to na całego

Poniżej Daewoo Scope, pokazywany zresztą kiedyś Targach Poznańskich

a ciekawe co Wam to przypomina ? (to Daewoo Oto Flex)

no i coś co jest już produkowane. Tym razem Kalos od Irmschera ...

może Ktoś jeszcze co ciekawego znajdzie ?

b fajny temat niektore naprawde wypasy

Trochę mi się dzisiaj nudzi, to Wam pokażę produkowaną już przez GM-DAT (koreańskie Daewoo) NUBIRE 3. Robota Pininfarny.
Niestety polska Daewoo-FSO nie "zasłużyła" na jej produkcję

Jakie pojemności ma silnik?

Ale nadal DAEWOO robi sfiaste kierownice i wnetrzne w ogole niedopasowane do sylwetki samochodu
Widzimy NUBIRE 3 - niby samochod limuzyna... a wnetrze jak w sportowej strzale... bleah

Cytat:
2003-07-10 22:36:10, Andrzej_Libera pisze:
Jakie pojemności ma silnik?

Są 2 silniki do wyboru w Nubirze 3

1.6 - 109 KM - zużycie paliwa 7,1 l/100 km - szybkość max. 187 km/h

1.8 - 122 KM - 7,5 l/100 km - max. 194 km/h

To są dane fabryczne

A na zakupy do Niemiec albo Italii