| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-04-24 23:32:06
nie chce mi się szukać ..ale jak pisałem kilkakrotnie o paskudnych doświadczeniach (moich i znajomych) z NGK...nie byłeś przypadkiem jednym z gorących , ślepo zakochanych w tej firmie orędowników ??
jeśli nie ..to sorry
jeśli tak...to ..używaj WYSZUKIWARKI ...bo właśnie założyłeś 6548798-my wątek o świecach na tym forumie ![]() |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-04-24 23:57:12 ja w styczniu z koniecznosci musialem wymieniac kable i swiece. jak niektorzy pamietaja nawet z dojechaniem na zlot byl problem. Zalozone zostaly siwczki i kabelki z boscha. Jak do tej pory zrobione maja ponad 6 tys km i bez problemowo. |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-04-26 11:28:53 teraz nasuwa sie pytanie dlaczego tak jest? wszyscy zawsze polecali ngk ? cena nie jest niska. to czemu jakos taka slaba? |
slawek_p Klubowy Weteran Vectra C /Astra G/ P ... Jasienica | 2009-04-28 08:59:19 Od roku mam świece i przewody NGK. Przejechałem w tym czasie około 10 kkm głównie na LPG i narazie żadnych problemów. |
Marcin_J Espero 1.5 Gniezno | 2009-04-28 14:16:12 Świece NGK założyłem dokładnie 25.10.2004.
Do dzisiaj na tych samych i zero problemów ale fakt, że rocznie robię koło 8kkm. Ostatnio przy wymianie uszczelki pokrywy zaworów wykręciłem je i wyglądały idealnie, lekko przetarłem szczotką i dalej piknie działają Może te nowsze jakieś trefne?
PS. Jakiś czas temu ktoś sie zapytywał o metodę założenia tej cholernej uszczelki coby nie ciekła. Na razie na założonej 2kkm i sucho. Uszczelka jakaś niemiecka. Po zdjęciu pokrywy oczywiście dokładnie wyczyszenie miejsca styku zmywaczem do paznokci, potem silikon ale na zasadzie filmu czyli tylko przetarte palcem praktycznie bez zostawienia widocznej warstwy i po lekkim przyschnięciu położenie uszczelki. |
certiif Klubowy Weteran Daewoo Espero 2.0 CD ... Kraków | 2009-04-28 21:28:10 Przejechałem na NGK 30000km bez problemów inadal wyglądają dobrze. |
Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-04-29 19:24:27 Ja wymieniłem u siebie świece na NGK na początku marca tego roku. Do tej pory przejechałem ok 5kkm. Na razie (odpukać) jestem zadowolony gdyż nie ma żadnych problemów |