[S] Omega 3000...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jednak po bardzo dlugich namysleniach musze sprzedac moja sliczna Ome 3000....
W marcu rodzi mi sie dzieciak i sedan jednak dla mnie teraz juz odpada, wozek sie nie miesci do bagaza tylko sam stelaz a gondola zajmuje cala tylna kanape! takze niema jak sie z familia zabrac jednym autem...
Ewentualnie chetnie zamienie na jakiegos kombiaka kazda propozycje rozwaze...
Stan mojej omeski elegancki niektorzy ja kojarza zreszta troche o niej jest napisane w poscie (kupie OMEGE 3000 24V)....
Niestety musze zmienic na kombiaka....
jak bylby kto chetny to na priv albo na gg 1760886

Poslalem Ci cos na priv.

Znalazlem wkoncu troche czasu to moze dokladniej opisze moja bestie...
Pierwsze dwa lata wlascicielem byl OPEL niewiem czy to byl jakis egzemplarz wystawowy czy co ale dopiero po dwoch latach kupil go wlasciciel ktory nim wyjechal na drogi. Auto musialo byc ktoryms tam jego autem i faktycznie musialo stac gdzies w garazu poniewaz do tej pory by sie w tym stanie nie uchowalo.
Gosc ktory go przywiozl do PL tez nim sie dobrze opiekowal i nim nie jezdzil bo jak pojechalem ogladac to samochod stal w garazu nakryty przescieradlem... Takze ja jestem pierwszym wlascicielem w PL, zarejestrowalem go i zrobilem gruntowy rentgen co trzeba wymienilem i tak przez te ponad poltora roku najezdzilem prawie 9 tysiecy kilosow i aktualnie OMA ma 125 tys i to jest jej real przebieg co widac po roznych elementach autka a wszystko jest w 100% oryginalne.

Silnik co prawda 12V ale suchutki rowno pracuje i jest w nienagannym stanie, mojego Senatora 24V aut. bije na przyspieszenie...

Blacharka bardzo ladny stan wszystko oryginal nic nie grzebane...

Teraz kilka zdjec wnetrza...

Wnetrze tak jak widac w super stanie na skorze od lewarka i na kierownicy widac jeszcze nie wyslizgane chropki...
Fotele oczywiscie nie poprzecierane.

Takze mniej wiecej widac juz ogolny stan autka mysle ze jest warte uwagi....

Duzo ludzi mnie pyta o przeszlosc auta, tak wiec wygladalo to tak:
Wyprodukowano go w 1988 roku przez pierwsze dwa lata wlascicielem byl OPEL w Monachium, niemam pojecia czy to byla jakas wystawowka czy co ale dopiero w 1990 kupil go starszy pan rowniez w Monachium w briefie widac ze urodzony w pazdzierniku 1931 roku dziadek se kupil smigacza...i przez caly zywot omeski w D wlascicielem byl tylko ten gosc, w 2007 omeska przyjechala do PL i co niektorzy pamietaja z allegro jak byla wystawiona za 12 tysiakow.....wtedy nie byla zarejestrowana tylko czekala na mnie w garazu nakryta przescieradlem no i tak z gupa podjechalem moim senatorem ja zobaczyc...i oczywiscie jak zobaczylem to cacko to wiedzialem ze jest juz moja
Takze auto mialo jedynego wlasciciela w niemczech i ja jestem jedynym w polandii.....

a jakbym to kupił i włożył do tego swoje V6?
podejrzewam pewne problemy?

Cytat:
2009-03-02 21:15:17, MEGA_3 pisze:
a jakbym to kupił i włożył do tego swoje V6? podejrzewam pewne problemy?

najpierw by zardzewiało a potem przestało jeździć

...szkoda MEGA, że nie widziałeś co wyczyniał Ilku ze swoją 3000
(155KM) oki żółty póki co "szypciejszy" ale jestem w ciężkim
szoku

Cytat:
2009-03-02 22:34:30, 7gsi pisze:
...szkoda MEGA, że nie widziałeś co wyczyniał Ilku ze swoją 3000 (155KM) oki żółty póki co "szypciejszy" ale jestem w ciężkim szoku

strach pomyslec co bedzie jak wstawi 24V

Cytat:
2009-03-02 22:38:33, Brutal pisze:
strach pomyslec co bedzie jak wstawi 24V

Wszystkie 12V żarówki się spalą

Gratis dodaje komplet zarowek 24V mam w schowku w swoim Ivecu caly komplet
A co do jezdzenia to niemam okazji sie z nikim scignac ale ostatnio jechalem caravanem 3.0 V6 SPORT i wydawalo mi sie ze napewno nie jedzie szybciej..? Zmierze najwyzej stoperem i napisze jaki wynik wychodzi

Kolego a cena?

ps.I czy masz w czarnym kolorze?

Cytat:
2009-03-03 22:41:04, PiotrS pisze:
ps.I czy masz w czarnym kolorze?

te żarówki 24V?

oma-cukierek

Piotr jakby była w czarnym to pewnie sam bym się zainteresował ,ale czerwonego koloru jakoś nie moge znieść na samochodach
Ano w właśnie jaka cena??

Cytat:
2009-03-03 22:48:42, SEBA-OMEGA pisze:
czerwonego koloru jakoś nie moge znieść na samochodach

IMO, oprocz ogolnego stanu, wlasnie kolor czyni to auto wyjatkowo atrakcyjnym. 3000 zdecydowanie najlepiej wyglada w kolorze bialym lub czerwonym.

Jedynym istotnym mankamentem tego auta jest brak klimatyzacji. Gdyby nie to...

Cena na priv dla zainteresowanych, jesli chodzi o czarny kolor to moge psiknac sprayem
A na powaznie to wlasnie mi sie tez wydaje ze najlepiej sie prezentuje 3000 czerwona srebrna i biala, widac wtedy najlepiej body kit ze wszystko jest inne niz w cywilnej, mialem kiedys czarna 3000 tez 12V i jakos tak sie nie rzucala w oczy jak ta no i nie byla w takim stanie...

Jakby co to zawsze sie znajdzie jakas alternatywa dla mojej bestyjki....na mobilach jest taka jak moja czerwona tylko ze kondycja zgon za jedyne 1600 ojro, a w takim stanie jak moja to jest wystawiona za 4900 OJRO
no toz to szok....

to ze jest wystawiona nie znaczy ze sie za tyle sprzeda

chce ktoś 24V i czarną??
mam taką

Cytat:
2009-03-05 21:48:38, Soczewa pisze:
chce ktoś 24V i czarną?? mam taką

jeśli w takim samym stanie i za takie same pieniądze - masz mój numer

No tak B sie juz znudzilo

Kurcze miejsca brak łatwiej kupić kolejne auto niź garaż!
Normlanie kryzys .....ech korci mnie jak cholera!