[126] Mocowanie pasow szelkowych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie, mam pasy szelkowe niestety bez napinacza. Slyszalem ze montuje sie je na sztywno, moje pytanie brzmi jak ? Macie moze jakies fotki. Z gory thx za odpowiedz

do klatki jesli takowa posiadasz

albo z tylu do ploki pod szyba jesli masz tam wszystko zdrowe

ew w miejsce tylnych pasów ale potem mogą być problemy z dopięciem się dokładnie

sztywne pasy montuje sie albo do klatki jak ktos juz napisal albo do polki,z tym ze polka powinna byc w tym celu wzmocniona zastrzalem wspawanym do niej.czemu piszesz ze niestety bez napinacza?przeciez to jedyne normalne pasy szelkowe

Bo bez napinacza to chyba trudno je odpowiednio naciagnac ?

pasy sie naciąga regulatorami jak je juz zapniesz.a napinacz to jest takie gowno ktore robi z szelkowych pasow bezwladnosciowe,dla wygodnych

tu masz skrina z załącznika jot to chyba najlepszy sposoob...

Cytat:
2006-03-01 09:19:52, mate17 pisze:
Bo bez napinacza to chyba trudno je odpowiednio naciagnac ?

mozemy sie zamienic jak chcesz

ja mam oba pasy zamontowane do mocowan tylnych pasow na slupkach i jest git. mozna je wyregulowac odpowiednio...sprawdza sie to jednak tylko w wypadku pasow 3 pkt. dla 4ek najlepszym rozwiazaniem sa haki na tylnej polce moim zdaniem

Jedyne rozsądne mocowanie to pod klatkę. Półka nawet pomimo zastrzału nadal pozostaje cieniutka blaszką;/

Ja mam do półki o tak:

Cytat:
Ja mam do półki o tak:

ty masz? oj mlody rozpuszczasz sie...

Cytat:
2006-03-01 17:43:23, Poochaty pisze:
ty masz? oj mlody rozpuszczasz sie...

Pewnie Czopek jest na samowolce i pisze z konta Mateusza

okej łukasz ma , ale wiadomo oco chodzi

Ja mam wspawane w tylną półke tulejke z gwintem i tam są wkręcone, działa to jak najbardziej dobrze niestety fotek nie mam a specjalnie to mi sie nie chce iść na ten mróz

Idz, nie badz taki

Cytat:
2006-03-01 10:05:33, 3zeR_MDS pisze:
ja mam oba pasy zamontowane do mocowan tylnych pasow na slupkach i jest git.

To przykład naj bardiej nie właściwego mocowania pasów podczas dachowania tylny słupek wgniata sie do srodka kabiny luzuje pas ale to jeszcze pół biedy w najgorszym wypatku wybiesz sobie zemby o kiere jak masz kask. Ale gdy podczas dacha słupek idzie w druga strone to łamie zebra i kregosłup. Szelki mocujemy do klatki ewentualnie do pólki z tyłu ale rzeba ja wzmocnic.

Witam. Mam takie pasy jak na zdjeciu ponizej:

I jak widzicie sa one za krotkie zeby przyczepic je do tylnej polki. Co radzicie ?

a czy mozna przymocowac do do mocowania amora??