VFTS na 18 Rajdzie Rzeszowskim

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wybrałem sie dziś na rajd, i ku mojej wielkiej uciesze na jednym z samochodów w parku maszyn zobaczyłem znajomą naklejke

Na starcie pojawiła sie faktycznie pośród wszelkiej maści rajdówek jedna Łada 2107.

Na pokładzie Sobocin i Niewiarowski

Na pasie przed startem miałem okazje zajrzeć jej pod maske:

Na starcie ruszyła bardzo ładnie

Ale niestety na pierwszym okrążeniu rozsypał jej się dyferencjał i nie ukończyła rajdu. Może nastepnym razem pójdzie lepiej

Dzieki za super foty.

DEx

Eh, fajna bryka.

Co to za patent z dwoma cewkami?
Rozumiem ze ta druga to na zapas, bo widac kabelek dyndajacy.
No i co ta za patent, że od odmy przewod idzie do zbiornika wyrownawczego ukladu chlodzenia, ktory to wyrównawczym nie jest a nie widze nic w zamian

ten patent z przewodem od odmy do zbiorniczka to coś mi sie wydaje ze ma na celu zbierać wypluty przez nią olej (gdzieś czytałem ze w ten sposób sie testuje czy nie pluje olejem), ale to jedynie moje przypuszczenia

widac panowie ze malucha nigdy nie mieliscie. malo fotek ale wyglada na to ze zbiornik plynu robi tutaj za odprowadzenie odmy. bardzo popularny zabieg, zeby nie wprowadzac zasyfionego oleju do komor spalania.
co do dwoch cewek to wystepujacy dosc czesto zabieg w rajdowkach, na wypadek gdyby na odcinku cos padlo.
a co do samochodu to ktore to z kolei auto sobocina? bo przy 3 dzwonie przestalem liczyc
a z przodu wyglada jak smutny jeż, muszę coś wykombinowac zeby moja tak paskudnie nie wygladala

pomaluj ospjlerowania w tym samym kolorze i troche klape na nosie przyklep, musze powiedziec ze mi sie bardziej podoba 2107 z ospojleorwabiem vfts

zapomnij....znowu skasował Ładę, pewnie nowa będzie

a ma ktos zdjecia po wypadku?

film

Profi przewody paliwowe od zasilania spłuczki z kibla

Odnośnie wypadku, klasyczna "kontra pożegnalna", dziwne że jaby na to nie patrzeć w miarę regularnie startujący kierowca rajdowy z licencją popełnia tak głupi i oczywisty* błąd

* - głupi i oczywisty przynajmniej dla doświadczonych kierowców rajdowych z licencja itd

[ wiadomość edytowana przez: Andrew01 dnia 2009-10-13 21:29:41 ]