[inny] Przerywanie pracy w pelnym zakresie obrotow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Panowie male pytanie:

W pojezdzie mym mam nieustanne problemy z praca silnika w pelnym zakresie obrotow. Wypadaja zaplony, czasem sie przydusza.

Wyeliminowalem juz czesc z potencjalnych przyczyn, min. zrobilem glowice, zmienilem swiece, kopulke, palec, czyscilem czujnik obrotow walu itp..... Zostaly wtryskiwacze.

Niby dzialaja jak je sprawdzalem na zdjetej listwie, ale byly zasyfione bo kiedys w baku znalazlem pare litrow wody

Mam foto glowicy przed obrobka - jak sadzicie, czy moje podejrzenia, ze wtryskiwacz pierwszy i ostatni sa prawdopodobnymi winowajcami sa sluszne?

Chodzi mi o okopcenie i ogolne zapazdzierzenie tych dwoch cylindrow...

POzdro

Uzywki jest ciezko zdobyc, a nowe sa w wesolej cenie 569 PLN za sztuke

[ wiadomość edytowana przez: el_comendanto dnia 2009-11-01 23:04:38 ]

el a nie łatwiej ci podłączyć manometr pod wtryski??

Heh, może jestem przytruty dymem z cmentarnych zniczy, ale opisz jak miałbym to zrobić?

a sprawdz mu kompreche

Eee tam.... Glowka swiezo zrobiona, pierscionki sa dobre.

Kiedys w baku bylo g**no i wtryski stanely deba. Byly wydrutowane przez mojego kumpla i zaczely dzialac, jak juz napisalem daja chmure, ale nie pamietam ktore to byly. Zaczalem gapic sie na foto glowki i wychodzi na to, ze pierwszy i czwarty daja d...

Teoria tym bardziej zdaje sie potwierdzac, ze jak wlalem badziewia STP do czyszczenia wtryskow bylo lepiej ale na chwile. Auto stalo rok z woda w ukladzie paliwowym.

Cytat:
2009-11-01 23:35:58, el_comendanto pisze:
Eee tam.... Glowka swiezo zrobiona, pierscionki sa dobre. Kiedys w baku bylo g**no i wtryski stanely deba. Byly wydrutowane przez mojego kumpla i zaczely dzialac, jak juz napisalem daja chmure, ale nie pamietam ktore to byly. Zaczalem gapic sie na foto glowki i wychodzi na to, ze pierwszy i czwarty daja d... Teoria tym bardziej zdaje sie potwierdzac, ze jak wlalem badziewia STP do czyszczenia wtryskow bylo lepiej ale na chwile. Auto stalo rok z woda w ukladzie paliwowym.

przeciez mozna łatwo zrobic symulacje wtrysku na zewnatrz kolektora, tak najłatwiej je sprawdzić

Cytat:
2009-11-01 23:03:45, el_comendanto pisze:
Heh, może jestem przytruty dymem z cmentarnych zniczy, ale opisz jak miałbym to zrobić?

Aaa.... i zapomnialem dodac, ze smierdzi za bogata mieszanka z rury wydechowej

Cytat:
2009-11-01 23:03:45, el_comendanto pisze:

manometrem do diagnostyki układów wtryskowych...

OK, juz kminie

dziekuje za informacje