| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
A-M 3,2v6 opla, 125p 1,4 ... WARSZAWA-woLa | 2009-05-06 18:12:19 witam,
wybieram sie do pekinu i shanghaju i mam pytanie do tych co moga cos poradzic - co warto tam kupic ponadto wszystkie przydatne porady i wskazowki mile widziane pozdrawiam |
greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2009-05-06 21:13:39 broń cię panie boże przed elektroniką wywożąc musisz obowiązkowo zapłacić cło , poza tym 99% sprzęty jaki można kupić to podróbki za przywóź których na teren UE grożą grzywny.
nie kupuj też filmów / muzyki / telefonów /papierosów / alkoholi / wyrobów medycznych. Wwóz owych towarów do UE wiąże się ze znacznymi problemami prawnymi. Jeśli chodzi o Elektronikę polecam markowe salony producenckie które tam znajdują się w centrach handlowych . ażeby uniknąć cła należy zakupiony sprzęt wysłać jako paczkę prezent do osoby z toba spokrewnionej. Odradzam na wstępie chińską pocztę gdyż albo wartościowe przesyłki nie dochodzą albo są "niekompletne". Postaraj się skorzystać z operatorów kurierskich UPS/ DHL / TNT worldwide / Li & Fung / Fedex za wysyłkę zwykłą paczką zapłacisz około 20 USD. Do paczek doradzam dołączyć kartki z okazji jakiejś tam uroczystości co zapewnia że na pewno wymigasz się od cła np. urodzinową. I pamiętaj o nie przywożeniu osobiście wyżej wymienionych towarów gdyż kontrole lotniskowe są bardzo bardzo częste i drobiazgowe . |
Markus_SK SUBARU IMPREZA Katowice | 2009-05-06 22:33:02 Kolego Green niy miolech na mysli podrobek. W sumie precyzyjnie zejs to towarzyszu sprecyzowol. |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2009-05-07 01:20:48 Szukaj w Chinach lamp do espero a'la Lexus |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2009-05-07 08:08:51
Kontener autek, drugi jakichś lalek, trzeci tiszertów, ze dwa spodni, aaaa, jeszcze cukierki (takie dropsiki) - w Polsce pchniesz to wszystko z przeszło 1000% marżą...
|
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2009-05-07 11:39:01
Hmm... po Tobie spodziewałbym się raczej wypowiedzi w stylu: "przywieź sobie chińczyka, żeby za Ciebie pracował"
Pozdr. |
seboos Espero 1.5 16V LPG Sosnowiec | 2009-05-07 12:37:59
To już lepiej dwóch żeby jeden pracował a drugi w domu sprzątał ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-05-07 13:21:15 Nic z tego... napatrzy się na mnie i będzie po tygodniu robił to samo co ja czyli nic. |