Pentagram p 6381-2+Aster = brak internetu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z was może mi pomóc bo mam problem z konfiguracją u kumpla w/w routera. Ja mam LINKSYSA WRT54 G i UPC i tu wystarczyło sklonować Maca i hula. Natomiast z tym pentagram p 6381-2 i Astrem jest tak i komp i Router się widzą ale nie ma Internetu. MAC sklonowany, Ustawione na DHCP

Spróbuj wprowadzić dane do nawiązania połączenia na sztywno IP, DNS Bramę (podłącz kompa i jeśli sam nawiąże połączenie spisz sobie wszystkie dane), miałem cos podobnego na Multimedii na routerze Asmax.

Jesli masz dynamiczne IP, ja bym wyłączył klonowanie MACa, i sprobował czy pojdzie.
A może masz tałe IP przyznane przez ASTER, wiec bedziesz musiał wpisać wszystkie dane (IP, maska, brama, DNSy) a wczesniej wybrac w Network/WAN/Wan Connection Type "Static IP".

Adres jest Dynamicznie przydzieony a bez klona też nie chodzi

Cytat:
2009-05-05 19:27:19, misiekwwa pisze:
Adres jest Dynamicznie przydzieony a bez klona też nie chodzi

Zrób reset routerka i spróbuj ustawić wszystko od nowa na dynamicznym IP bez clona.

Sprawdzałeś status routera? Może jest podłączony do neta, komp jest do skonfigurowania...

KOMP SKONFIGUROWANY. PAMIĘTAM ŻE KIEDYŚ KTOŚ COŚ MI MÓWIŁ ŻE JAK SIĘ MA ASTER COŚ TRZEBA ZROBIĆ TYLKO NIE KOJARZE CO

poszperałm troche w sieci - może TUTAJ jest to czego szukasz (piszą tam o dodawaniu twojej sieci do sieci aster poprzez wilga.aster.pl). Nie wiem czy o to dokladnie chodzi, bo nie mam dostepu do rzeczonej strony

[ wiadomość edytowana przez: pochlast dnia 2009-05-05 20:18:14 ]

działa?