Czy można zarejestrować malucha zsilnikiem umieszczonym cent

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy można zarejestrować malucha z silnikiem umieszczonym centralnie na jaki typ samochodu będzie zarejestrowany czy wykonana przeze mnie klatka będzie problemem przy rejestracji i czy przy kontroli drogowej nie zabiorą mi dowodu rejestracyjnego z góry dziękuje za odp.

Wszystko zależy od tego jak to zrobisz, wykonanie, czy buda się zaraz jak przejedzie 100 m się nie poskłada. Włożyć sam silnik to nie taki duży problem jak to by ta modyfikacja pociągnęła za sobą inne.

przykładów na tym forum możesz znaleźć mnóstwo i tych pokazujących drut i tych od początku do końca profii wykonanych.
Pod tym wszystkim musi ci się podpisać rzeczoznawca i musisz mieć przegląd. Jeśli tak jest to nie masz problemu z miśkami.

wszystko jest zależne od ludzi z którymi się spotkasz czyli rzeczoznawca, okręgowa stacja kontroli pojazdów i policjant - jeżeli któryś z nich to debil to masz pozamiatane, choćbyś nie wiem jak się starał

Braciak chciał zarejestrować Replike Lotus'a 7 - to kierownik powiedział że nie zarejestruje - Pytanie "dlaczego?" - Odpowiedź: "bo nie" Kolejne pytanie "to co ja mam teraz z nim zrobić?" - Odp "Trzeba było nie budować" z pajacami nie wygrasz ...

jeśli ktoś ma foty z udanego centralnego swapa czy mógłby podać link.. a wracając do tematu czy lepiej wsadzić jakiś fiatowski silnik czy innej marki czy to wpłynie na łatwiejsze zarejestrowanie bytując mojego maluszka mam nadzieje że go zarejestruje ????

Ale chłpie o co ty pytasz, jak wyciełeś cały przedział "pasażerski w maluchu" zastanawiasz się co tam włożyć

Przecież to kupy się nie trzyma!
Najpierw trzeba mierzyć siły na zamiary, potem pomnożyć to razy dwa.
Jak już się się zdecydujesz na daną jednostkę, poobliczać wszystko. zbudować dogodną konstrukcje do tego.

to nie jest taka prosta sytuacja jak wykroić wszystko i zaparkować seicento w miejsce tyłu, na prawdę tu trzeba dość duże kwoty , mnóstwo obliczeń, a jeżeli już nie obliczeń to dość sporą wiedzę o konstrukcji samego samochodu, o tym jak zachowuje się jego zawieszenie jak cała pół rama do której wszystko jest montowane itp itd....

Cytat:
2009-05-07 23:54:20, CEHU pisze:
Ale chłpie o co ty pytasz, jak wyciełeś cały przedział "pasażerski w maluchu" zastanawiasz się co tam włożyć

tak to zazwyczaj bywa. Dizure wyciąć łatwo

tak z ciekawości - pawel00093 - co oznacza magiczna cyfra 93??

wystarczy odpalić katalog gg w profilu kolegi i końcówka oznacza rok urodzenia

z tego co widzę to już chyba jest po ptokach ^^^ tak mi się wydaje patrząc na fotki z profilu to dziura już jest na silnik tylko reszty pomysłów brakuje i trzeba się doradzić co z tym zrobić

no w profilu jest jeszcze jedna ciekawa informacja :

silnik/moc/kolor: szukam,ok. 130KM,biały łaaał

ktoś mu ukradł rynienki

Bdzitko bez takowych wygląda;/ Pfeeee

Szwagierczak nie ma rynienek tez

ziomuś a powiedz mi jak to tam fsysko zamontujesz ? do czego doczepisz ?

doczepi dookoła tej dziury

[ wiadomość edytowana przez: kotniedobry dnia 2009-05-13 09:53:27 ]