[bosmal] błąd w tabliczce znamionowej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej,

mam taki problem, prezentujący geniusz i dokładność wykonania serii cabrio na bazie 126p.

Mianowicie na tabliczce znamionowej w VIN jest "......E......" (który jest w DR)
natomiast na budzie wybity jest vin ".....F....."
w DR jest adnotacja (ręczna) o błędzie i poprawnym nr VIN.

Pojechałem dzisiaj na przegląd - facet chciał mi zatrzymać DR do wyjaśnienia sprawy, bo numery są niezgodne! Zapytany jak to wyjaśnić odp. "nie wiem, nie moja sprawa". W końcu udało mi się zabrać DR i pojechać stamtąd w pizdu.

Co teraz zrobić? Jak wyjaśnić błąd? Jak wyprostować całą sytuacje?
Bo ja już nie wiem. Przegląd korespondencyjny nie wchodzi w grę, bo znowu mi się ktoś przyczepi za chwilę...

skoro w dowodzie i na budzie numer sie zgadza to "zgub" tabliczke, udaj sie do WK/do diagnosty - nie wiem czy skierowanie jest konieczne, i popros o wykonanie tabliczki zastępczej - koszt bodaj 35pln

W DR pojawiła się adnotacja o błędnym NR na tabliczce, więc zgubienie nic nie pomoże... chyba (?)

ej, nic go to nie powinno obchodzić, w dowodzie auta mojej starej tez jest babol i adnotacja i nikt na stacji jeszcze problemów nie robił

dokładnie, podjedz do innej stacji i od reki mów co jest grane. az trafisz na taka, gdzie problemu nie bedzie.
pozdrawiam.

tabliczka zastępcza - sprostowanie pomyłki - dwa nity - wymiana DR i z bani

chyba trzeba będzie poszukać "dobrej" stacji, tabliczki zastępczej nie chce - bo to bosmal