| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2009-05-31 21:46:22 nadszedl czas zmiany espero, nowy nabytek stoi juz w garazu
powiedzcie mi ile mam czasu na zarejestrowanie auta? auto uzywane, kupione w kraju. dzięki Arek [ wiadomość edytowana przez: iampinki dnia 2009-05-31 21:53:05 ] |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2009-05-31 21:59:57 30 dni teoretycznie, a w praktyce różnie to bywa. U mnie Nexia stoi od Grudnia i do tej pory na czyjeś nazwisko Jak narazie jest ok. Czeka na lepsze chwilę. |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2009-05-31 22:07:11 ale bede musial za kwartal jakas nowa umowe kombinowac czy bez problemu pojdzie na ta?
dzieki Arek |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-05-31 22:13:44
Pani w urzędzie skarbowym grzecznie Cię poinformuje , że masz 30 dni , a jeśli przekroczysz ten termin ...to też się nic nie stanie... Jeśli jej posłuchasz i ZA luźno podejdziesz do tematu ...masz jak w banku , że przypierdzielą Ci jakieś chore karne koszty ! /obietnice w/w pani "urzędnik" mozesz sobie w bajki włożyć / ...przynajmniej tak jest w Katowicach ! |
![]() mweis Member Klubu Espero espero Ruda Śląska | 2009-05-31 22:38:25 Ja espero zarejestrowałem po 2 latach od momentu kupna (od teścia). Zapytałem się czy mogę zarejestrować przyczepkę kupioną w 98r powiedziano mi że tak (do tej pory nie przerejestrowałem tak wyszło). |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-06-01 00:22:31
yyy... ...może się nieprecyzyjnie faktycznie wyraziłem..Chciałem ostrzec Kolegę przed skarbówką /sam też zaliczyłem taki przypał i na pewno nie były to tylko odsetki , bo zdrowo pociągneli mnie po kieszeni /..miałem umowę , nie FV
O terminach w wydziale komunikacji nie wypowiadałem się bo tu nie wim jak jest |
![]() mweis Member Klubu Espero espero Ruda Śląska | 2009-06-01 00:31:54 W wydziale komunikacji zgodnie z przepisami jest 30dni tylko że niema przepisów wykonawczych na temat kar jak sie tego nie zrobi w terminie. Natomiast z skarbówce zawsze trzeba do 14 dni od kupna. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-06-01 06:58:27 Kar za opóźnienie w rejestracji nie ma żadnych.
Ja złomgunę kupiłem w czerwcu, w lipcu chciałem ją zarejestrować, ale okazało się, że błąd w papierach z banku dot.spłaty kredytu jest i nic z tego nie będzie. I tak jeździłem sobie, a bank poprawiał dokumenty do stycznia roku następnego. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2009-06-01 07:48:57
A'propos - przy zakupie auta od płatnika VAT nie płacimy 2% PCC. Pytanko - trzeba coś zgłaszać w U.S., czy po prostu zarejestrować i jeździć? |
Msxcom Chevy Lacetti Warszawa | 2009-06-01 09:00:00 Trzeba coś zgłosić, przedstawić fakturę ale nie wiem jak dokładnie to się odbywa. Pamiętajcie macie 14 dni na załatwienie sprawy ze skarbówką. Jak tego nie zrobicie to będą ścigać z paragrafu karnego skarbowego. Mandat od 130 złotych do 2500. Ja ostatnio przez to przechodziłem, mandat dostałem ale odsetek nie policzyli, co nie znaczy że kiedyś se nie przypomną... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-06-01 09:05:35
Nie słuchał Msxcom-a. Dobrze pisze, ale tylko w kwesti kupna-sprzedaży na umowę. Jak kupujesz na fakturę to nic nigdzie nie zgłaszasz! Sprzedający ma obowiązek zgłosić... może nie tyle zgłosić, co w swojej księgowości ująć tą fakturę w odpowiedniej pozycji. Kupującego to nic nie obchodzi - ot tak jakbyś auto w salonie kupował. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2009-06-01 09:15:53 Dodzwoniłem się wreszcie do KIP - przy zakupie auta na FV nie zgłasza się tego faktu w U.S. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-06-01 11:15:58 Co Ty nie powiesz... |