Mata szklana

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
prośba do tych co są jakimś cudem w temacie.
Gdzie można dostać matę szklaną w większych formatach (dużo większych) niż oferyją zestawy z żywicą.
będę wdzięczny.

w sklepach żeglarskich-w Mikołajkach mieli w belach.

Ja już niestety nie mam chociaż mój ojciec swego czasu jak remontowali rurociągi w Elektrowni XXX to miał 9 takich szpul ...gdzieś na 2 m szer. i na kilkadziesiąt długich

... w każdym razie ja bym szukał też ... u "rzemieślników" którzy wytwarzają spoilery ... na pewno jest ich opór w Warszawie ... ja znam takiego z Wrocławia ... i też miał w pracowni taką szpulę ...

... jeśli nie wiesz gdzie ich znaleźć to szukaj w auto giełdzie // albo // na giełdzie samochodowej ....

Moze chcesz robic lzejsza maske ?
Jakby co to ja tez sie pisze. 2 sztuki taniej wychodza bo wystarczy 1 forma do tego

Pozdr
Jadzwin

Malyzk Ty zyjesz

Maty szukaj w sklepach zeglarskich. Mozna takie kupic na zamowienie bo duza czesc osob bawi sie w samorobki plywajacych bolidow

Cytat:
2005-09-05 17:47:54, KeyJey pisze:
Malyzk Ty zyjesz

to słowa, które pierwsze mi się cisnęły na usta (klawiaturę...)
Gdzieś Ty był, jak Cię nie było...?
Pozdr. P.

jasne że żyję tylko mało piszę

życie życiem
serdeczne dzieki panowie ale jakbyście jakimś adresem żucili to bym się chyba........

pozdrawiam

Odświeżę bardzo starego kotleta. Mam problem z identyfikacją tych mat. Znalazłem na aledrogo.pl takie maty. Wszystko niby ok, ale jedną z nich sprzedawca nazywa matą emulsyjna . I jest ona prawie 4 - ro krotnie tańsza od mat innego sprzedawcy. Wiem, że jedną z własności maty jest gęstość. Ale co z resztą. Proszę o pomoc. Może ktoś z Was miał do czynienia z matami szklanymi i pomoże mi dokonać wyboru. Zastanawia mnie czy one mają podobne właściwości. Bo skoro tak to po co przepłacać.
Pozdrawiam.
Michał

Kiedyś w maluchu naprawiałem progi takimi matami Ta tańsza to strasznie się rwie i o ile pamiętam lepiej do naprawy, klejenia małych powierzchni stosować tą droższą.

Cytat:
2009-05-24 20:54:28, mweis pisze:
Kiedyś w maluchu naprawiałem progi takimi matami Ta tańsza to strasznie się rwie i o ile pamiętam lepiej do naprawy, klejenia małych powierzchni stosować tą droższą.

No dzięki. Ale progów tym łatał nie będę bo to jest bez sensu. Tak się zastanawiam bo w sklepach 0,5 m2 maty o gęstości 450g/m2 kosztuje w granicach 9 zł. Czyli prawie dwa razy drożej od tej z allegro. Do końca tygodnia muszę już zorganizować coś

Do tej maty z allegro dojdzie Ci jeszcze koszt przesyłki. Wszystko zależy jak dużo tej maty potrzebujesz i do czego. Jak do wykonania czegoś większego typu jakiś kajak to ta emulsyjna będzie ok. Ale do naprawy (niekoniecznie progów ) to kup tą droższą.

Cytat:
2009-05-24 21:56:12, mweis pisze:
Do tej maty z allegro dojdzie Ci jeszcze koszt przesyłki. Wszystko zależy jak dużo tej maty potrzebujesz i do czego. Jak do wykonania czegoś większego typu jakiś kajak to ta emulsyjna będzie ok. Ale do naprawy (niekoniecznie progów ) to kup tą droższą.

Dzięki. Chodziło mi właśnie o wypowiedź kogoś kto z tym miał do czynienia.