[127]Z czego załozyc ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zwiazku ze jestem nowym posiadaczem 127 Mk1 mam pytanie :
a wiec do wymiany mam nastepujace czesci prosze o info z czego podejda ???
-gumy stabilizatora ???
-tarcze i łożyska przód ??
-osłona przegubu wewnetrznego z czego prawa strona ???i czy to prawda (według ksiazki tak)ze pół os mozna wyciagnac bez zdejmowania koła i rozpinania zawieszenia i czy ta pół os jest wkładana czy przykrecana do skrzyni ???

czesc!!!
Wszystko,co wymieniles jest do zanabycia
A zamiennikami sa:
Zastava,badz DF
Tarcze i lozyska [albo cale piasty]
gumy stabilizatora[tego nie wiem,czy DF podchodzi]
oslona takze....Popros Satiza,jezeli masz problem....on mieszka w "zaglebiu Fiata", wiec jakby co to Ci pomoze
polos jest wkladana do skrzyni,przykrecane tylko jest uszczelnienie,czyli owa oslona....Nie wiem,czy da sie bez rozpiecia zawiechy ja wyciagnac.....tego jeszcze nie probowalem

-----------------
http://plepleple.pl

ja musze wymienic prawa osłone wewnetrznego przegubu a sprawa druga mam całe piasty i tarcze z cc i serio ale chyba jest to samo no chyba ze wieloklin na przegub jest immy bo tego nie sprwadziłem ale tarcze identyko
a 3 sprawa potrzebuje prawy klosz migacza+postuj nigdzie nie umie dostac czy podejdzie z czegos innego ??

Po co szukac zamiennikow np:w Poznaniu te czesci sa dostepne do 127.

piasta z cc NIE PASUJE..... ma na przyklad inny{wiekszy}rozstaw srub mocujacych piaste do amortyzatora i kilka innych roznic....
oslona przegubu = fiat uno 903
gumy do stabilizatora kosztuja chyba po 8 lub 10 zeta za sztuke do 127 oczywiscie oryginalne, gumy pomiedzy stabilizatorem i wahaczem kosztuja 15, 18 zeta za strone{polecam kupic gumy od ritmo bo maja tuleje wprasowane a gumy od 127 ktore sa teraz dostepne nie maja tych tulejek... u mnie w 4 miesiace sie oryginalne gumy rozwalily i zalozylem od ritmo}
mozna kupic nowe piasty razem z lozyskiem do 127 ale tylne.. koszt ponad 90 zeta za sztuke... nie oplaca sie...
lozyska w kolach 127 ma wszystkie takie same we wszystkich kolach... 2 rzedowe kulkowe lozyska takie same jak np:fiat uno z tylu ich wymiary to 30x60.03x37 numer lozyska to CBK-441BTNG.. nowe kosztuje pomiedzy 40 a 50 zeta w sklepie a w hurtowni lozysk jesli takie znajdziesz to koszt bedzie jakies 50% mniejszy.
tarcze w 127 maja 227mm czyli tyle ile np 125 fiatek...cc ma 240mm

klosz migacza i pozycji znajdziesz na firum klubu f-127

http://www.abarth-gmr.be/127/

jak cos jeszcze nie wiesz to pytaj....

potrzebuje jeszcze cylinderki tył i linke recznego z czego ???
a gumy stabilizatora nie pasuja z 125 bo takie mam ???

Linka ręcznego oryginalna kosztuje podobno 30zł.

Cytat:
2004-05-22 13:37:10, Bart128 pisze:
piasta z cc NIE PASUJE..... ma na przyklad inny{wiekszy}rozstaw srub mocujacych piaste do amortyzatora i kilka innych roznic....

Bart....ja tam sie na 127 nie znam, ale wydaje mi sie, ze stabilizator przykreca sie do zwrotnicy, do piasty zas co najwyzej tarcze i kolo. Ale oczywiscie moge sie mylic

a gumy stabilizatora z 125 nie pasuja ??bo takie mam nówki
a cylinderki hamulcowe tył ??
i linka recznego z czego ??
mówice ze idzie kupic orginalna ale gdzie umnie nigdzie nic niema do 127
chyba ze ktos ma jakis namiar na sklep na Ślasku gdzie idzie cos dostac do Mk1 127

ofkors kosa ofkors.... a wiec napisze DOKLADNIE "piasta ze zwrotnica i lozyskiem" nie pasuje od cc.... a stabilizator w 127 to sie przykreca pod pasem przednim i do wahaczy... yhyhy.
cylinderki tyl = cylinderek tylny f-126, linke recznego trzeba dopasowac od uniaka na przyklad lub dorobic ewentualnie kupic nowa od 127 lub zastavki.
gumy od stabilizatora od 125 sa dosc podobne i moznaby pokombinowac z ich zalozeniem ale maja chyba o 1mm wewnetrzna srednice wieksza niz te ze 127 niby niewiele ale moze byc problem, gumy w 127 sa scisniete dwoma blaszkami odpowiednio uksztaltowanymi do gum, dlatego te ze 125 poniewaz sa troszke inne moga "nie lezec" idealnie i niekoniecznie trzymac dobrze stabilizator.... nowe kosztuja po 10 za sztuke tak ze polecam nie kombinowac tylko kupic oryginaly

miedzy skrzynia a silnikiem na dole kolo pół osi jest poduszka a ja z czego dopasowac bo cos mi sie ta blacha która idzie pod silnikiem i skrzynia opiera o blache która trzymie wewnetrzna oslone przegubu dzis chciałem, wymienic ta oslonbe ale nie umie dojsc do tej dolnej sruby z oslony i niewiem czy to tak ma byc czy nie

tak czytam te posty....i doszedlem do wniosku ze musze jakos pomóc...

a wiec po pierwsze:
- na stronie fiat127.glt.pl jest troche informacji na temat 127ki ktora caly czas kiedy tylko moge poszerzam, jest forum ktore zrzesza wiele osob majacych 127ki od modelu 127 mk1 po mk3 jak wiadomo praktycznie to te same wozy
- w dziale czesci jest zazaczony jeden sklep w rzeszowie...prowadzi go ojciec mojego dobrego kolegi,
powiem krotko nie mam problemu z czesciami a nawet blachy mozna dostac taniej niz u innych firm....np przedni blotnik do mk3 mial ostatnio a 130zl !!! fakt inny troche niz w mk1 ale....
Ojciec mojego kolegi moze praktycznie bez problemu wiekszosc czesci w super cenach zalatwic...nie zebym go reklamowal ale w rzeszowie jest pare sklepow i u niego najtaniej. Jesli trzeba pogadam z nim i moze na mojej stronie zrobie cos w rodzaju sprzedarzy wysylkowej....tzn moze chociarz cennik postaram, sie z nim zrobic...mysle ze z kupnem i wysylaniem czesci nie bylo by problemu.

- co do np gum na stabilizatorze ma orginal za mniej niz 10zl i ile pamietam dawalem jakies 4zl za sztuke wloska
- teraz jestem na etapie wymiany calej zawiechy na nowa ! koszt kolo 600zl ale nie lubie polsrodkow , albo jezdze albo chodze na nogach.
- co do orginalnej linki hamulca recznego to u niego kosztuje bodajrze 26zl
dodatkowo jak ktos ma problem z czesciami to moj email trez@o2.pl

podrawiam....juz nie bawem na mojej stronie zamieszcze zdjecia calej mojej nowej zawiechy na razie lezacej w pokoju
pozdrawiam

Częśći do min. F 127 można kupić w Bielsku Białej, sklep Auto Moto Fan (albo Euro - niepamiętam dokładnie) ul. Cieszyńska, lub sklep Basia w Jaworzu k. B.B.
Jak co to mogę tam podjechać i wypytać czy coś takiego mają.

Ok dzis zakupy giełdowe jusz skonczone
kupiłem tarcze przód 20 zł sztuka x2
cylinderki hamulcowe tył 10zł sztuka x2
potrzebna linka recznego nigdzie umnie jej niema Grzesiek75 zapytaj o linke reczneo iprawy klosz z postojem i migaczem przód ??

Ja poszukuje łożysk. Czy można dostać oryginalne do 127 bo podobno pasują z innych samochodów ale ja to bym wolał oryginalne. Trez są u CIebie łożyska?? Możesz się dowiedzieć ile chcą za cały komplet??

Pozdrawiam

Poszukaj strony Firmy Euro-Moto-Fan tam jest elektroniczny katalog części - można wszystko sobie sprawdzić. A jeżali nie to w Katowicach na ul Porcelanowej jest oddział tej firmy.

Perez pytasz o lozyska do 127 a ja kilka postow nizej napisalem przeciez dokladnie numer i wymiary lozysk w 127 oraz zaznaczylem dla uproszczenia ze w sklepie pytac o "uno tyl".....

CBK-441BTNG

30X60.03X37

i wszystko jasne

co do lozysk to pewien dziadek mi mowil ze od lady (tyl) pasuja, zakladal wiec pewne na 99% spytam tylko jak bede u niego jaki model dokladnie...
co do czescie rozmawialem ze znajomym ktory specjalizuje sie w 127 i starszych fiatach...mowil ze nie ma problemu z wysylka...
a z mojego doswiadczenia wiem ze czesci ma taniej niz w Euro Moto Fan
jak cos dajcie znac zawsze moge kupic cos i wyslac poczta...

a! co do gum na stabilizator...mi sie udalo kupic komplet do A112 (gumy metalowe tuleje i podkladki trymajace gumy...) dalem na jedna strone cos 12 zl....ale w sklepie znajomy mi teraz zaproponowal gumy razem z tulejami od ritmo TC powiedzial ze nie do zarzniecia...a teod 127 orginal popekaly mi tez kolo 3 mieciecy
koszt gum z tulejami od ritmo TC cos kolo 20zl
jak kupie to porobie fotki bo wyglada to inaczej niz org 127