MotoNews.pl

STAG-300 nie otwiera wtryskow gazu i nie zamyka benzyny.HELP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM,wyrzycilem bingo m i zalozylem stag-300 do vectry 2.0 16v niestety po wlaczeniu na gaz otwiera mi elektrozawor przy reduktorze ale nie chce wylaczyc wtryskow benzyny i otworzyc wtryskow z gazu,przy probie kalibracji wyskakuje informacja brak wtrysku benzyny czy cos takiego,wtryski mam odlaczone poprzez przeciecie czerwono-zielonego kabla na kazdym ze wtryskow i wpuszczenie w kable z instalacji stag,tak samo mialem przy bingo M ale tam nie bylo problemu,czy moglem przciac nie ten kabel ze wtrysku i stad takie problemy?prosze o pomoc

halo,nikt nie mial takiego przypadku?nikt nie pomoze?czy jak pomyle przewody i ten ktory ma isc do sterownika podlacze pod ten co idzie do wtrysku to moga byc takie jaja a auto na benzynie normalnie pojedzie? bo chyba przeciecie obu kabli kazdego wtryskiwacza jest bez sensu,czy sie myle?

skoro przy wtryskiwaczach benzyny rozciales przewod o tym samym kolorze to pewnie odciales zasilanie bo wydaje mi sie ze kable sterowania wtryskami to sa innych kolorow kazdy.
czy przy bingo miales dolozony emulator czy wtryskiwacze rozciete byly przekaznikiem? jezeli przekaznikiem to rozcinal on zasilanie a nie sygnal a do staga musisz przeciac te od zasilania.
Pozdrawiam!!!

przy bingo byl emulator ale tam chyba nic nie czyta z wtryskow a stag czyta czestotliwosc potrzebna do mapy,moze masz racje,kable ze wwszystkich wtryskow przecialem o tym samym kolorze,jutro zamienie i zobacze co sie bedzie dzialo,jak ktos ma jeszcze pomysl co moglem zrobic nie tak to bede wdzieczny za podpowiedz,aha jeszcze jedno pytanko,czy koncowki wkrecone w kolektor trzeba rowniez rozwiertywac odpowiednio do parownika czy t5ylko te wychodzace z listwy?pozdro

rzeczywiscie,problem tkwil w przecieciu nie tych kabli z wtryskiwaczy benzyny,dzieki za pomoc,teraz mam nowy problem,zbyt niskie cisnienie,cisinie na poziomie 0,80 czy mozna to jakos podniesc,instalka wsadzona do vectry b 2.0 16v 136PS,za slaby reduktor?wymiana reduktora czy mozna cos z tym zrobic.Pozdro

to moze napisz jeszcze jaki masz reduktor? a cisnienie reguluje sie srubka na reduktorze najczescien na imbus z reguly ta srubka znajduje sie po srodku reduktora na takim jakby uwypukleniu i sprawdz wiadomosci na priva.
Pozdrawiam!!!