Przewody paliwowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie do tych co wymieniali przewody....ile metrów kupić, żeby wymienić wszystkie przewody paliwowe?
I jaka jest średnica wewnętrzna? (niestety nie mam możliwości zmierzyć tego a chce zacząć kompletowanie gratów).

w każdym sklepie przewód dopasują bez problemów
aaaaaa i wiadomo filtr wymień przy okazji robocizny

[ wiadomość edytowana przez: sta3x63 dnia 2009-07-15 10:35:26 ]

Ale co wy chcecie dopasowywać Trzeba podjechać do pierwszej lepszej Autoryzowanej Stacji Obsługi DAEWOO i kupić oryginalny taki jak ma być a nie kombinować.

Kombinowanie nie jest złe
Sam będę kombinował z przewodami paliwowymi i filtrem paliwa
Chcę to założyć tak, żeby filtr paliwa był w komorze silnika - coś jak w Lanosach
Skończy się problem skorodowanych złączy filtra paliwa

Muszę kupić przewody w oplocie stalowym... jest spory wybór a niestety nie wiem jaką średnicę wewnętrzną wybrać i ile metrów potrzeba na zrobienie całego układu.

Cytat:
2009-07-15 20:21:43, krzychu_ch pisze:
Skończy się problem skorodowanych złączy filtra paliwa

I na złomowisku będą pod wrażeniem Twoich przewodów paliwowych...

a po jaki ciort w oplocie?? kup orginalne przezyja ten samochod teraz.

Cytat:
2009-07-15 20:21:43, krzychu_ch pisze:
Kombinowanie nie jest złe Sam będę kombinował z przewodami paliwowymi i filtrem paliwa Chcę to założyć tak, żeby filtr paliwa był w komorze silnika - coś jak w Lanosach Skończy się problem skorodowanych złączy filtra paliwa

jak mam espero od ponad 12 lat to nigdy z wymianą tego filtra nie miałem problemu - ostatnio jakieś półtora roku temu też poszło gładko i rdza nie przeszkodziła choć faktycznie to ja tam jej nie widziałem, raczej mnóstwo błota i innego syfu tam się zbiera ale rdza nie - środek filtra też nie był zły i pali na benzynie od kopa

takze potwierdzam

nigdy nie miałem problemów z odkreceniem i rdzy przy filtrze brak

jest za to skorodowany powierzchownie przy samym baku oraz miejscami na długosci pod autem

Cytat:
2009-07-16 01:55:53, pawel12356 pisze:
skorodowany powierzchownie

co do tego powierzchownie to nie byl bym tego taki pewien - obstukaj go albo sproboj oczyscic z rdzy to sie zdziwisz

Koledzy mam pytanko. Czy da się bez kanału wymienić przewód paliwowy idący od pompy pod samochód?

[ wiadomość edytowana przez: Michal7e91 dnia 2009-09-11 19:46:19 ]