CHIP do 1.6 vvti

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słyszałem że jets już na rynku nowy chip corolli 2002 1.6 vvti
Podnosi moc do ok 136 KM !!! Koszt to 3500 zł
Informacja z wiarygodnego źródła ale nie potwierdzałem jeszcze w żadnym salonie toyoty.
A może lepiej NOS założyć...

Cytat:
2003-08-20 01:01:49, JohnnyB pisze:

A moze lepiej zalozyc UCHO ?
No dobra - zartowalem

Cytat:
2003-08-20 01:01:49, JohnnyB pisze:
Słyszałem że jets już na rynku nowy chip corolli 2002 1.6 vvti
Podnosi moc do ok 136 KM !!! Koszt to 3500 zł
Informacja z wiarygodnego źródła ale nie potwierdzałem jeszcze w żadnym salonie toyoty.

1.6 vvti jest silnikiem bez turbo tak więc nie jest realne żeby chip dał 26 koni bo tyle daje w dislach i w benzynach z turbo. W silnikach wolnossących 8 koni to super wynik.

Z silnika VVT-i tyle wyciągnąć będzie naprawdę ciężko i żaden chip nie pomoże . Włóż to między bajki.

Ja sie tak zastanawiam jak te wszystkie chipy podnoszące moc i moment obrotowy wpływają na żywotność silnika?

oczywiscie skracaja jego zywotnosc...

ale zastanawia mnie jedno... skoro biore chip w toyocie i dostaje na niego gwarancje, to czy naprawde sie tak tez silnik nadwyreza??

moze specjalnie daja zapas mocy, zeby pozniej jeszcze zarobic na chipach??

ano własnie dobre pytanie ale chybo tylko Toyota może odpowiedziec na nie

Taka jest specyfika diesli, że można je łatwo chipem pogonić do roboty. A żywotność? Powiedziałbym tak, jeśli bez problemowo auto przejedzie 500.000 km, a z chipem "tylko" 300.000 km to o co się martwisz? A przejedzie na
pewno więcej, zresztą dopytaj sie w Toyocie, przy zakładaniu chipa.

mi mowili ze nic sie nie traci na chipie... ze silniki nie sa wyzylowane i mozna bezpiecznie to zrobic.. tylko czy to prawda??