Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2009-07-27 15:17:53 a plyn masz wymieniony na nowy i dobrze odpowietrzony ? |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2009-07-28 08:00:21 A bolec od serwa, wychodzący na pompę, masz odpowiednio ustawiony ?
Grzeje Ci tylko przód, czy wszystkie ? pzdr |
![]() tomoplw Carina E Kombi PB+LPG Hajnówka | 2009-07-29 22:30:23 Znajomy obstawia tłoczki, ponieważ mają lekkie wżery to twierdzi że nawet po przejechaniu ich papierem ściernym mogą się blokować i nie cofać jak powinny.... Po powrocie z nazwijmy to wakacji o ile zostanie parę zł planuje nowe tarcze kupić wraz z nowymi klockami... jeżeli nadal będzie coś nie halo to wymienię przewody hamulcowe, zmienię cały płyn i przepłuczę układ.... a może coś pomoże ![]() ![]() |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2009-07-29 22:57:15 Ma być tak, żeby serwo nie wciskało pompy po przykręceniu śrub.
ASO ma ( mieć ) do tego "special service tool", nam musi wystarczyś suwmiarka, bądź trochę wyczucia ![]() pzdr |
allk corolla verso Grodzisk Mazowiecki | 2009-07-31 22:00:04 Nie tak prędko z ta pompą .
Miałem kiedyś podobne objawy. Okazało się że przewody gumowe spuchły i płyn nie wracał. Jeśli autko jest leciwe to stawiam na przewody hamulcowe. Czasem jest widać że przewód robi się w jednym miejscu grubszy albo się przebarwia. Sprawdź jak wracają tłoczki z przewodem i po odpięci go. będziesz miał odpowiedź. ![]() |
Yabadabadoo MR2 Wadowice | 2009-08-04 13:15:43 Tak. Ja też stawiam na przewody hamulcowe - a dokładniej na ich gumowe/elastyczne odcinki. Objawy o których piszesz najlepiej pasują do węży puchnących od wewnątrz. W miarę wciskania pedału hamulca płyn dostaje się pomiędzy wewnętrzną warstwę gumy a zbrojenie węża i zamyka jego prześwit, co uniemożliwia swobodne cofanie się płynu hamulcowego.
Jednak jest jedna dziwna rzecz w Twoim przypadku... jest raczej mało prawdopodobne, żeby spuchły oba węże jednocześnie... No chyba, że auto długo stało nie jeżdżone, albo zmieniłeś rodzaj płynu hamulcowego... |
![]() tomoplw Carina E Kombi PB+LPG Hajnówka | 2009-08-08 12:13:41 Płyn był dolewany ale dolewałem DOT4 gdyż nie wiedziałem jaki był poprzednio zalany bo nawet poprzedni właściciel nie wiedział co tam było więc podejrzewam iż pewno nawet go nie zmieniał. Auto non stop użytkowane, zawsze gdzieś trzeba podjechać więc zawsze te parę km zrobi w ciągu dnia... raz 5 km a drugiego dnia z 200 km. Jak będę miał parę zł to zmienię przewody... jeśli nie pomoże to tłoczki... a jak to nie pomoże to wstawię na kompletny przegląd układu hamulcowego. Planuję jeszcze wymianę tarcz i klocków bo po ostatniej akcji z hamulcami prawą stronę trochę przypiekło.... a lewa delikatnie popiskuje czyli trzeba sprawdzić czy nie jest tarcza zwichrowana.... Obecnie non stop przy przekręceniu kluczyka na zapłon... jak zwykle odczekuję chwilę przed odpaleniem i coraz częściej odzywa się serwo... po odpaleniu auta i lekkim ruszeniu muszę depnąć na hamulec (aby w mieście w nikogo nie wjechać) bo odbija mi pedał hamulca tak jakby ABS się załączał lecz ABS-u nie ma bo czujnik padł jeden i się wyłącza oraz przy tym jest taki zgrzyt jakby z serwa (dźwięk podobny jakby ktoś trącał naciągniętą sprężynę) |
![]() kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2009-08-08 17:13:22 ale z tego co wiem, to plyny hamulcowe chyba mozna mieszac... tak mi sie wydaje... |
z_i_b_i Toyota Yaris Katowice | 2009-08-10 19:54:07 a czy ktoś z was się orientuje ile kosztują przewody hamulcowe do Yarisa (silnik 1.0) ? |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2009-08-10 21:17:08 http://pwpnet.pl
zadzwon kilkadziesiat zł |