| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
yankie byl... Olkusz | 2007-02-14 21:36:48 U mnie stalo sie to samo niestety... proby reanimacji z porad Nexii przynosily krotkotrwala poprawe az w koncu odpialem wtyczke zasilajaca antene jest wiec caly czas wysunieta (heheh ta terkotka przy przelaczaniu z cd na radio lub odwrotnie tez mnie dobijala) i mam spokoj.... olac antene |
jurbi Espero 1,5 Biłgoraj (Pesaro - Italia) | 2007-02-14 23:01:55 mam to samo jak zrobię a zrobię na 100% to napiszę pozdr |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-15 01:25:12
Był taki wątek...dosłownie kilka dni temu...z rozwiązaniem tego problema Najkrócej pisząc ...gdyby mnie się zdarzyło w/w...(przy niżej wymienionym stanie wiedzy )
na bank bym nie kombinował z papraniem się naprawą czy też szalonym zakupem oryginała ale (też na bank) nie postąpiłbym tak jak yankie
Natychmiast kupił bym to : Kup to !..klik I nie zawracał bym se gitarry gupotami |
Krzysztof_L Warszawa | 2007-02-15 14:31:25 Kup maszt anteny i wymień, prawdopodobnie wytarty jest pasek zębaty przy maszcie. Koszt masztu ok. 40 zł.
Pozdr. |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-02-16 16:34:23 tommi-j -bardzo chetnie wezme jakies fotki czy opracowania od ciebie jeśli znajdziesz. Wiec jesli mozesz to podeslij na tenco@wp.pl lub zamiesc na forum.
Pozdrawiam |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-02-16 17:53:30 Tommi podeślij te materiały na mój e-mail - masz w profilu. Podłączę je na naszą stronę klubową. |
tommi-j Renault małopolska | 2007-02-16 19:47:45 Przegrzebałem całego kompa i niestety nie odnalazłem tego opracowania .
Także niestety nie pomogę |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-02-17 01:51:07 Po przeprowadzonej wczoraj regeneracji mechanizmu anteny dzisiaj założyłem antenę i stwierdzam że: antena chodzi tak jak należy, nieterkocze po schowaniu, a co ciekawe chodzi tak cicho ze wcale nieslychac ze się wysuwa czy chowa
Zamieszczam małą fotorelacje z mojej naprawy-może moderator wrzuci to do porad bo moze się komuś przydać w przyszłości. Jak wiadomo antena u mnie podczas chowania się zaczynala terkotac Niektórzy stwierdzili ze wystarczy kupno bata za 40 zl i bedzie wszystko dobrze -jednak wina lezy po stronie wytartego plastikowego garba-wiec wymiana bata kompletnie nic niezmieni. Problem jest w docisku zębatki-kółka znajdującego się w środku do zębatki znajdującej się wewnątrz bata (taki plastikowy przewód jakby) Do całej naprawy potrzebne jest: superglue, stara karta telefoniczna, duzo smaru. Ktos ponizej napisał iz mozna podkleic na ten garb kawalek blaszki do zamykania woreczków sniadaniowych-mam takie cuś w dom jednak w srodku tak naprawde jest drucik a nie blaszka-ja jednak stwierdzilem ze tak twardy materiał moze spowodowac po kilku miesiącach zużycie mechanizmu -wytarcie z drugiej strony wiec zastosowalem cos plastikowego. Najlepsze do tego celu okazala sie karta telefonicza z której wyciąłem dwa paseczki: -jeden nakleiłem na garb a drugi kawalek za nim. Ponizej fotki wraz z łopatologicznym opisem: 1)odkręcamy srubki "1","2" oraz odłączamy rurke "3"
2)odkręcamy wszystkie ponumerowane śrubki
3)odkręcamy trzy srubki ponumerowane na rysunku
4)wyjmujemy tą brązową elektryke wraz z silnieczkiem
5)wyjęty silniczek wraz z elektryką
6)odkręcamy półkólisty-plastikowy element widoczny juz zdjęty z lewej strony oraz wyciągamy bat wraz z plastikową, zębatą, prowadnicą -widoczny na górze zdjecia
7)wyciągamy spinke "1", po czym wyciągamy kółko zębate do góry-uwaga ponieważ to kółko składa się z dwóch połówek-w środku jest sprężyna-wiec jezeli te kółka zostaną rozdzielone-np przy demontazu nalezy je złożyc w ten sam sposób-sprężyna w srodku pelni zadanie jakby hamulca-wiec po złozeniu kółek w jedno-powinny się przesuwać względem siebie o jakis 1cm i w krańcowych pozycjach powinna byc wyczuwalna praca sprężyny jako hamulca. strzałka wskazuje na garb który się delikatnie wytarł i który bedzięmy "regenerować".
na zdjeciu strzałkami zaznaczylem 3 elementy które ulegly wytarciu-jednak najwazniejszy jest ten garb po prawej stronie
9)ze starej karty telefonicznej wyciąłem wąski pasek który nakleiłem dzieki super glue na mechanizm ale w miejscu przed garbem-widac na zdjeciu-oczywiscie przed naklejeniem trzeba odtłucić plastik jakąś benzyną czy spirytusem.
10)kolejne zdjecie naklejonej karty
11)na zdjeciu widoczny juz naklejony kolejny pasek z karty telefonicznej tym razem grubszy, naklejony w miejsce garba
12)inny widok naklejonej karty
13)czekamy aż porządnie wyschnie klej-jakies 30 min, a potem delikatnie papierem sciernym scieramy grudki kleju które ewentualnie powstały na naklejonej karcie telefonicznej. Przed złożeniem nalezy wszystko mocno, nasmarować smarem- i złożyć caly mechanizm do kupy-ponizej fotka juz zlozonego mechanizmu z widocznym elementem naklejonej karty telefonicznej
[ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2007-02-17 14:52:05 ] |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-02-17 20:44:31 Wrzuciłem opis do worda (zostawiłem w wordzie na wypadek gdyby ktoś chciał jeszcze poprawić całość - ja wrzuciłem na żywca) i na serwer klubowy. Folder "dokumenty". |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-17 20:53:05 Super opis
Ja mam tylko jedną uwagę....na pewno bym nie zastosował zwykłego smaru ŁT (a taki widzem chyba na fotach) ...może być problem przy mrozach
Jak kiedyś czyściłem mechanizm to zapsikałem wnętrze tzw. "białym" smarem z Valvoline (produkuje go też np.Wurth albo przystępny cenowo Boll czy jakoś tak) |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-02-17 22:45:25 jutro biorę antenę do domu i kleję - dzięki za solucję bo się przydało jak cholera, mam nowy bat i antena dalej "ząbkowała"...
Pozdrowionka, dam znać co i jak i porobię też foty. |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-02-17 23:31:59 ze smarem oczywiscie masz racje bodzio, ze powinnien byc wysokiej jakosci-ja zastosowalem najlepszy jaki mialem czyli taki niebiesko-zielony przezroczysty (to sie chyba tawot nazywa )
ALe co do mojego smaru to jeszcze niewidzialem zeby kiedys zamarzł-nawet przy -30-wiec mysle ze wystarcza spokojnie |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-02-19 14:30:35 wieksze prawdopodobienstwo niz zuzycie bata jest to, ze macie wyjechany wlasnie ten rowek - jak ja, bat kupilem niepotrzebnie choc dobrze ze jest nowy
nadkleilem kartę i śmiga - nawet nie slychac ani jednego terkotu anteny ! Warto sie pobawic. Ja uzylem karty BP partnerclub i do tego poxipol 2skladnikowy bezbarwny. NA pocztku nakleilem zbyt duzo karty i kolko sie zblokowalo (tasma zabkowa bata sie nie miescila i klinowala mechanizm) Ale potem poprawilem obcinajac konce nalepionej karty i smiga jak marzenie ( czerwonym zaznaczylem obszar, ktory ma byc zalepiony kartą - i tylko on a nie wiecej), a strzalka pokazuje wytarty knypcik
![]() |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-02-19 16:30:33
Lepszy jest najtańszy smar grafitowy niż najdroższy ŁT (tawot) Może brudzi jak cholera ale siem tak szybko nie starzeje |