Drodzy koledzy potrzebuje pomocy, klima jak ustawie 20 stopni i niżej ladnie chlodzi ale jak dam 21 i więcej dmucha gorącym, że hej!!! Nie mam zielonego pojęcia gdzie szukać przyczyny więc prosze o pomoc. Pozdrawiam
Problemów moze byc duzo...Ty masz juz po lifcie. Nie wiem jak sie restaruje klime w twojej albo w B trzymał sie przez kilka chwil Auto i Off. Najlepiej by było podłaczyc kompa i sprawdzic w klimatroniku co sie dzieje rzeczywiscie jesli przestawiac na te 20 stopni. Bo tak to ciezko wyczuc. Moze byc tez tak ze ktorys czujnik gdy ustawisz powyzej 20 zmienia swoj zakres lub zaniza temp wewnatrz i on probuje dogrzac kabine na maxa. Lub poprostu uszkodzenie sterowania w panelu. Pierwsza to bym proponował zeby podłaczyć sie pod serwisowego Techa lub OpelSkanera jedynie te dwa urzadzenia maja możliwość diagnozowania konkretnie Climatronika w Omedze. Na inne nie ma sensu wogole jechać. Bo w/w maja mozliwość w czasie rzeczywistym podgladania parametrów.
No właśnie, próbowałem podłączyć Boschowskiego KTS-a, bo takiego mam właśnie na stanie i nic nie znalazł, wszystko OK, czujniki też podają dobre parametry
Te boschoskie KTS to wiele razy widziałem ze nigdy problemów nie pokazuja. Jak juz calkiem cos odlaczyc to wtedy pokaze bład.
Dalej proponuje znaleść orginalny serwisowy komputer. U mnie tez jest podobny problem. Ale ja jestem prawie pewny ze to wlasnie jest panel klimatronika uszkodzony. Jesli masz jak to sprobuj od kogos podmienic. Ja u Siebie sprawdzałem opel skanerem i tez wszystko działa ok. A jednak problem wystepuje. Podgladalem nawet prace klapek jak sie otwieraja i niestety nic to nie zmieniło.