Zaciski Uno Turbo i Uno Diesel.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam do kupienia zaciski przednie od Uno Diesla. Pytanie moje jest takie czy te zaciski są takie same jak w Uno Turbo lub czy pasują do nich tarcze wentylowane z Uno Turbo lub takie tarcze były w Dieslu ??
Pozdrawiam bing17.

tylko benzynowe wersje uno turbo mialy 240mm wentyl tarcze, inne mialy albo 227 albo 240 ale lite, zarowno benzyna diesel jak i tdiesel

Czyli nie da się zrobić takiego patentu żeby pod zaciski od Diesla wstawić tarcze wentylowane od Uno Turbo ?? W UT zaciski szersze są ??

tak sa szersze zeby przyjac dwa razy grubsza tarcze

a nowsze brawy miały takie wentyle

Całość pasuje pod felgę 13 ??

Z Brawy jest większa niż 240mm wiec najmniejsza felga jaka założysz to 14"

Któraś siena. Nie pamiętam tylko która miałą wentyle .Czy obie 1.4 i 1.6 16V czy tylko 1.6 16V.
Warto to sprawdzić

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Priorytetem jest to żeby całość zmieściła się pod 13 calową felgę. Pod 14 jest już większy wybór takich hamulcy, pod 13 to wiem tylko o Uno Turbo.

Cytat:
pod 13 to wiem tylko o Uno Turbo.

jeszcze wentyl 243mm z ritmo abarth 125 i 130 tc, ale to nietyp straszny, ciezko o tarcze, inny rozstaw srub mocujacych jarzmo do zwrotnicy zacisk na slizgach jak w duzym fiacie , jednym slowem kupa dla ortodoxow lubiacych oryginal w kazdej srubce

I to wszystko z wentyli które pasują pod 13 ?? Bo chyba jeszcze Łada 110 miała wentylowane tarcze pod 13, ale czy to już wszystko ??

Ja mam zestaw Uno turbo i jak sie skończyły przednie tarcze to zamówiliśmy z jakiejś Sieny czy Marei, dokładnie nie pamiętam niestety.

Cytat:
2009-07-09 14:06:52, bing17 pisze:
I to wszystko z wentyli które pasują pod 13 ?? Bo chyba jeszcze Łada 110 miała wentylowane tarcze pod 13, ale czy to już wszystko ??

Tak, 110 i jakieś bardziej ,,wypasione", produkowane w 2. połowie lat 90. Samary takie miewały. Jest to jednak straaaasznie ciężko znaleźć, bo też 110tka nie cieszyła się nadmierną popularnością. Ja się w końcu załamałem i ściągnąłem kompletne nowe zaciski z Moskwy. I od razu 259 mm. Jakby ktoś chciał tą ścieżką iść, poszukajcie na forum lady (też na motonews.pl) użytkownika bartixr - kursuje czasem między Rosją a najjaśniejszą Rzeczpospolitą i może coś przywieźć.

Nie pamiętam rozstawu śrub mocujących zacisk do zwrtonicy, ale wydaje mi się, że jest jednak inny niż w Fiatach. Jakby to kogoś interesowało, niech da znać ,to zmierzę - leży mi w piwnicy jeszcze kilka zaicsków samarowskich

honda civic.da sie zalozyc do poldka i pasuja na fele 13"