Stożek KN

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej mam krótki dolot w omesi kupilem od naszego klubowicza a co mi powiecie na temat stozka KN do tego dolotu czy moze lepiej wkład Kn w oryginalna puszke?? ??

ooohhhhoooo
zaraz sie zacznie

czy oprócz puszki na pająki coś robiłeś ?
chodzi mi o wydech

poza tym użyj wyszukiwarki temat był wałkowany

no dobra, mam takie jedno malutkie pytanko, co kupiles od kolegi z klubu? bo za ................. nie moge zakumac coz tam nabyles.

1a. kupił omegę
1b. kupił krótki dolot
2. nie zakładał pnp

3. niech se kupi wkładkę i nie kombinuje ze stożkiem

Siódemka nie podpowiadaj mu tak aby Ciebie nie objechal

ok

demon - kup stożek i umieść go z tyłu komory silnika pomiędzy kolektorem wydechowym a nadkolem, jakoś go tam wciśniesz. Tylko pamiętaj o ekranowaniu stożka od złego zimnego powietrza z zewnątrz. No i koniecznie zrób mini-strumienicę naddźwiekową, czyli po prostu ściśnij w połowie rurę z powietrzem ze stożka, by miała w ściśniętym miejscu około 1,5cm średnicy.

SENATOR - przyznasz chyba, że teraz lepiej?

no teraz sie postarales, bo mialem juz sprostowanie pisac za Ciebie

7gsi zapomniałeś napisać o najważniejszym, czyli świecach żarowych w dolocie

Cytat:
2009-06-19 09:15:01, Immo pisze:
7gsi zapomniałeś napisać o najważniejszym, czyli świecach żarowych w dolocie

o cholera, faktycznie

już się poprawiam:
będę w najbliższy weekend w Żarach, mogę kupić dla kolegi kilka świec by mógł je zainstalować w dolocie.

co do późniejszego zapalania tych świec (wiadomo świece z Żar jak się nie palą to nie działają), jak kolega ma gaz I gen najprościej włączyć silnik na gazie, na wolnych obrotach otworzyć klapkę antywybuchową i poświecić zapalniczką. Knoty świec powinny się zapalić. Potem podgrzane przez świece powietrze (podgrzane a więc wiadomo lżejsze) lepiej łączy się z molekułami LPG powodując wzrost mocy magnetyzerów (magnetyzery na dolocie, wydechu i wlewie LPG to podstawa przed montażem stożka).

nyc ne rosumiem

ale jaja
nie przy kolektorze wydechowym tylko w kabinie powinien go zalozyc
bedzie leprzy efekt dzwiekowy

[ wiadomość edytowana przez: czarny-1977 dnia 2009-06-19 18:29:51 ]

widze że kolega 7gsi ma duże poczucie humoru .szacun.

[ wiadomość edytowana przez: demon801 dnia 2009-06-19 19:09:14 ]

demon801 muszę Cię zmartwić bo kolega 7gsi nie wymienił jeszcze wszystkich wynalazków . . .

7gsi pozwolisz że dodam jeszcze coś od siebie, bo zaniepokoiła mnie kwestia ciepłego powietrza gdyż świece z Żar dostarczają taką ilość energii cieplnej że ogrzane powietrze unosi się do góry wraz z molekułami LPG i nierównomiernie rozchodzi się po komorach spalania, aby temu zapobiec polecam zwiększyć tak zwany "cug" w dolocie poprzez zainstalowanie specjalistycznej turbiny grawitacyjnej.
Ale zainstalowanie turbiny na dolocie wiąże się ze zwiększonym "cugiem" w układzie wydechowym, aby spaliny nie nagromadzały się w układzie należy zastosować TURBO WHISTLER tylko to pomoże spalinom wydostać się na czas i to bez większych przeróbek wydechu i wstawiania strumienic itp.
Chyba że jesteś Hardcorem i masz 4 certyfikaty to zawsze możesz zainstalować TO i być posiadaczem pierwszej Omegi amfibii . . .