Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-11-24 21:50:25 OK. Jak juz wyjedziesz z tej wulkanizacji to napisz co oni sądzą o tym specyfiku. |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-11-24 22:00:31
Pewnie ze Cie nie bedzie ineresowało Bo każe Ci kupić nową opone Przynajmniej takie opinie słyszałem jesli sie nie pojedzie praktycznie odrazu na wulkan |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-11-25 00:07:54 Generalnie jest duża szansa, że uszkodzisz wulkanizatorowi maszynę (montażownicę), to po pierwsze.
Jeśli poinformujesz wulkanizatora, że masz ów specyfik w oponie praktycznie nikt nie zechce nawet podjąć się naprawy. Koła (opony) z tą pianką z założenia nie da się wyważyć. Jak by nie było po babraninie z Twoją oponą każdą maszynę (montażownicę) będzie należało wyczyścić, a za to wyklnie Cię już na pewno każdy szanujący się wulkanizator. Powyższe wnioski sformułowałem kierując się doświadczeniem praktycznym a nie zasłyszanymi opininiami. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-11-25 10:46:38 a co robi taki srodek - wypelnia cale kolo pianka? |
![]() adamus0 Multipla 1,9 JTD Łochów | 2007-11-25 13:59:30 ja kupiłem nówkę dojazdówkę za 60 zeta z przesyłką i naprawdę prawie jej w bagażniku nie widać |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-11-25 14:12:11
Nie całe, ale oblepia środek opony. Nie do usunięcia, opona na śmietnik. ----------------- czasem tu zaglądam |
andrzej197710 Klubowy Weteran octavia warszawa-grochów | 2007-11-25 21:08:52 dobry wątek, aby się przyjął ![]() ![]() ![]() |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2008-01-12 16:25:13 Mój kolega zastosował ceramizer w opli corsie 1.2albo 1,4 55kkm
i zauważył ze autko lepiej pali i lepiej przyspiesza wspominał tez o mniejszym spalaniu ale o pół litra to sie mógł pomylic w obliczeniach natomiast preparat ten po przez swoje własciwości zwiększa stopien spręzania a to w moim przypadku chyba skonczyło by sie wydmuchaniem uszczelki dlatego narazie niezamiezam tego stosowac |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2008-01-14 01:58:53
No błagam Cię... ![]() ![]() Dla tych, którzy od etapu szkoły średniej nie lubili fizyki, mechaniki oraz materiałoznawstwa... Żaden środek chemiczny, nawet gdyby w butelce znajdował się 100% roztwór ceramiki w stanie płynnym ![]() Ceramika ma to do siebie, że o ile posiada szereg zalet w postaci niskiego współczynnika ścieralności, małej podatności na zmianę właściwości pod wpływem temperatury, itp. średnio nadaje się do zastosowania w klasycznych jednostkach napędowych. Kiedyś konstruktorzy silników, w szczególności wysokoobrotowych konstrukcji stosowanych w motocyklach próbowali pokryć ceramiką (... w procesie produkcji a nie za sprawą magicznego płynu) denka tłoków w celu ograniczenia ich nagrzewania i związanych z tym konsekwencji. Niestety nie udało się. Ceramika bowiem jaka by nie była posiada całkowicie różną od metali rozszerzalność cieplną, więc w najzwyklejszy sposób pękała. Ów ceramizer może działać na wiele sposobów, chociażby poprzez zmianę gęstości oleju, ewentualnie wpływa na zachowanie nieco zmienionej wartości filmu olejowego, z ceramiką ma to jednak niewiele wspólnego. Żeby nie było... sam stosuję szereg kosmetyków, modyfikatorów cieczy, itp. jednak w następującej kolejności: - czytam ze zrozumieniem etykietę i charakterystykę produktu - zastanawiam się, ewentualnie znajduję informację "... czy ma to prawo działać ..." - stosuję/ nie stosuję. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() buzerek Nissan X-TRAIL Kraków | 2008-01-16 02:45:42 Krotko i zwiezle,zlomero spalal mi ok litra oleju na 100km.
Prawie jak diesel ![]() Jako ze slychac panewki oraz cos cholernie sie tlucze na goracym silniku bylem zmuszony zastosowac ceramizer (remont badz wymiana silnika poki co nie chodza w gre). Pomimo ze ow ceramizer krotko byl w silniku (spalil sie razem z olejem) faktycznie branie oleju zmalalo do ok 0.5 litra tak wiec cos w tym jest.Stuki dalej sa jak byly,cisnienia sprezania po juz nie mierzylem uznajac ze za krotko trwalo to leczenie. Tak wiec porownalbym ceramizer do aspiryny,lecz nie antybiotyku.Dobry antybiotyk to mechanik ![]() |