MotoNews.pl
1 Proszę o pomoc (234023/0) - NT

Proszę o pomoc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie jestem tu nowy, szukam pomocy.
Dzisiaj w moim golfie mk4 popsułem instalację gazową (sekwencyjną), zrobiłem to sam;( grzebiąc przy odpalonym samochodzie odpiołem przewód dodatni od cewki znajdującej się przy parowniku i przewód ten dotknął do masy samochodu, zrobiło się zwarcie i zniknął prąd w tym przewodzie, objaw jest taki że auto odpala, kontrolka od gazu się świeci ale po rozgrzaniu samochodu i dodaniu gazu w momencie przełączania się auta na gaz kontrolka zaczyna piszczeć i mruga a auto nie przełącza się na gaz.

Znalazłem dwa bezpieczniki od instalacji i są całe, ale ile ich powinno być??

Instalacja jest jeszcze na gwarancji ale ja jestem z okolic łodzi a gaz zakladany był w "auto gaz laguna brzezie ul leśna 3" to jest 200km ode mnie.

Teraz elementy jakie posiadam:
1. zbiornik GRODKÓW tor. 630/220/51 wew/zew
2. elektrozawór gazu et98
3. wielozawór BRC EUROPA
4 Obudowa wielozaworu GRODKÓW TOR.
5reduktor/ parownik TIMASETTO AT09
6.wlew paliwa BRC
7 Urządzenie wtrysku gazu VALTEK RAIL
8System wtrysku lub kontroli lambda ESGI 2

Do tej pory nie miałem z gazem żadnych problemów, niechcący ten kabelek odłączyłem i dotknął się masy.

Bardzo Proszę o pomoc, może znacie jakieś osoby z okolic łódzkiego które się na tym znają i niczego niespartolą.

Chętnie bym pojechał zgłosić to na gwarancję ale mam kawał drogi i nie mam zbytnio czasu.

Panowie, w ogóle to coś się popieprzyło w tym aucie, doszedłem do etapu w którym podłączyłem na krótko biegun dodatni od akumulatora do cewki i sekwencja normalnie działa, czy może być gdzies jeszcze jakis bezpiecznik??

Do tego jak włączam światła do jazdy gdy auto jest nieodpalone ale kluczyk przekręcony świecą się światła i podświetlanie deski ale jak tylko odpalę auto ginie mi światło podświetlania zegarów ale na postojówkach dziala, może być jakiś wspólny bezpiecznik od lpg i np, podświetlania?? Podkreślę że do tej pory wszystko było ok ale przez moją bezmyślność coś się spierdzieliło.

Kiedy ta cewka przy parowniku powinna się załączać?? Steruje nią sterownik od gazu i włącza się aautomatycznie gdy auto przełącza się na gaz?? Czy załącza się podczas przekręcania stacyjki??
Bo według mnie jeśli działa to ze stacyjką to wtedy problem podświetlania zegarów może być też od tego uzależniony.

Znalazłem dwa bezpieczniki od lpg w komorze silnika na wiązkach od lpg czy jest jeszcze jakiś np. w obrębie stacyjki?? Pomóżcie mi prosze
[ wiadomość edytowana przez: mszczepaniak87 dnia 2009-06-26 22:27:20 ]

[ wiadomość edytowana przez: mszczepaniak87 dnia 2009-06-26 23:32:23 ]

"Dzięki za pomoc"
Sam doszedłem co się stało- przepaliła się ścieżka w komputerze od gazu. Teraz nie wiem tylko dlaczego nie mam podświetlania zegarów.