Swap silnika 1.6 efi 105km--> 1.8 Zetec 115km

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Tydzień temu zakupiłem kompletny silnik 1.8 Zetec 115km razem ze skrzynią półosiami komputerem skrzynką bezpieczników oraz wiązkami kabli i immobiliserem. Obecnie w samochodzie posiadam silnik 1.6 efi 105km. Byłem wczoraj u mechanika w celu wyceny przełożenia silników i mechanik oglądając moją skrzynkę zauważył pewien problem. Do nowej skrzynki bezpieczników nie pasuje jedna z 2 szerokich kości wychodzących od przełącznika zespolonego i stacyjki. Tych kabli nie dostałem przy kupnie silnika. I teraz moje pytanie. Czy przy kompletnym swapie potrzebuje też wiązke kabli do przełącznika zespolonego i stacyjki która była w poprzednim samochodzie razem z silnikiem?

masz immo wiec stacyjka i wiazka musza byc.

Kluczyk stacyjkę i immo dostałem ale nie miałem pojęcia że te kable też będą potrzebne Jutro w takim razie zadzwonię się zapytać o te kabelki. Orientuje się ktoś może ile mniej więcej może kosztować swap w moim przypadku?

Koszt może być zależny od mechanika u którego będziesz robił. Za przekładkę silnika w preludzie od nas wziął 550, ale tylko mechanika. Elektryka samodzielnie (konkretnie to Skuter9 ma takie talenty. Masakra!)

uderz do Farowa, może się podejmie
Ceny takiego swapa będą się wahać od 400-1000zł. Bo to już konkretniejsza rzeźba, zmiana z 8v na 16v wiąże się z paroma szerszymi przeróbkami niż zwykła wymiana silnika.

Koledzy pomóżcie. Zna ktoś warsztat lub kogoś kto podejmie się wymiany silników w moim samochodzie? Dzisiaj byłem w 3 warsztatach w łodzi i nikt nie chce się tego podjąć. Proszę o jakieś adresy bądź wskazówki.

500 zl do 700 zl max nie jest az tak strasznie duzo roboty tam