MotoNews.pl

[mk7]1,8 td-czy pedały sa takie same we wszystkich wersjach?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mialem troche pecha i w escorcie mam do wymiany pedał sprzegla razem z tym bolcem, na ktorym jest "zawieszony"

1.czy pedały sprzegła jest w escorcie polaczony z hamulcem i gazem czy oddzielnie?
2.i co wazniejsze czy pedały od benzyniaka beda pasowaly do ropniaka?
3. czy w mk5 i mk6 byly takie same pedaly co w mk7?

dzieki za pomoc

up

ah te pedały
zdaje się są różne jeżeli chodzi o sprzęgło hydrauliczne. pytanie tylko które MK już miały hydrauliczne? chyba napewno mk6 i 7.
od benzyniaka będą pasować. a na twoje pytanie numer jeden nie podpowiem bo z lenistwa tak jak i tobie nie chce mi się zaglądać pod nogi u siebie w mondku czy na jednej listwie z hamulcem czy oddzielnie

Hamulec jest na jednej ośce ze sprzęgłem (fi ok 20mm). Gaz jest osobno - (fi 10 jakoś).

Przynajmniej tak mi się wydaje.
Co do gazu to 100 % osobno.

[ wiadomość edytowana przez: przemkowal dnia 2009-06-27 11:34:45 ]

Cytat:
2009-06-26 19:01:41, Horhe pisze:
ah te pedały zdaje się są różne jeżeli chodzi o sprzęgło hydrauliczne. pytanie tylko które MK już miały hydrauliczne? chyba napewno mk6 i 7. od benzyniaka będą pasować. a na twoje pytanie numer jeden nie podpowiem bo z lenistwa tak jak i tobie nie chce mi się zaglądać pod nogi u siebie w mondku czy na jednej listwie z hamulcem czy oddzielnie

nie tyle z lenistwa co po prosty samochod jest juz u mechanika i nie mialem jak spojrzec, kupilem na allegro od benzyniaka 1,6 , powinny pasowac tak jak mowisz.
dzieki i pozdry