Kierunkowskazy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Do swojego essa chce założyć boczne kierunki ale raczej je troszkę zmodernizować, mam dwa warianty:

1. Biały kierunek oklejam go folią niebieską (specjalną do lamp)pod kolor karoserii + żarówka biała, niebieska, pomarańczowa ???? tu nie wiem

2. Biały kierunek z niebieska żarówka.

Teraz mam pytanie czy polskie prawo drogowe zezwoli na to, i który wariant lepiej by wyglądał.

Pozdrawiam i dzięki za rade

krejzol

Cytat:
2007-12-04 19:49:53, chmiela84 pisze:
czy polskie prawo drogowe zezwoli na to,

raczej nie

Cytat:
i który wariant lepiej by wyglądał.

żaden

[ wiadomość edytowana przez: Snale dnia 2007-12-04 20:01:12 ]

haha może i tak, ale trzeba coś zacząć z tym autkiem robić

Dymione z allegro będą wyglądały zdecydowanie lepiej niż to co zaproponowałeś.

Od czegoś trzeba zacząć, to fakt, ale niech to jakoś wygląda

hmmm..... właśnie oglądałem nawet fajny pomysł ale są troszkę jasne , pomijając kolor to żarówka pomarańczowa rozumiem??

ew chromowana.

Snale widzę ze w temacie jesteś a co do tych dymionych albo białych kierunków to jaka żarówka?? pomarańczowa?

tak

hehe ^^ dziekujęęęę

Cytat:
2007-12-04 19:49:53, chmiela84 pisze:
Witam, Do swojego essa chce założyć boczne kierunki ale raczej je troszkę zmodernizować, mam dwa warianty: 1. Biały kierunek oklejam go folią niebieską (specjalną do lamp)pod kolor karoserii + żarówka biała, niebieska, pomarańczowa ???? tu nie wiem 2. Biały kierunek z niebieska żarówka. Teraz mam pytanie czy polskie prawo drogowe zezwoli na to, i który wariant lepiej by wyglądał. Pozdrawiam i dzięki za rade

ja bym proponował założyć kierunki niebieskie, to samo zrób z postojówkami i światłami dziennymi, dodał bym też świecące spryskiwacze i jakąś diodę na antenę i podświetlił bym całe auto na niebiesko i pojeździł tak i w dzień i w nocy w okolicach gdzie często gęsto stoi drogówka - ciekawe by to było

a tak to mi się wydaje że kolor kierunkowskazów jest ściśle określony w kodeksie drogowym i nie można sobie zmieniać kolorów jak się komuś podoba

Cytat:
2007-12-04 20:54:00, maciek701 pisze:
tak

niekoniecznie, jak pisałem wcześniej.

ja pitole co ludzie maja z tym niebieskim...

najładniejsze kierunki to in pro

Klik!

Cytat:
2007-12-04 22:38:15, BUGZ pisze:
ja pitole co ludzie maja z tym niebieskim...

Bo to jest fajny kolor ot co

Cytat:
2007-12-04 22:37:18, Snale pisze:
niekoniecznie, jak pisałem wcześniej.

ale co pisales wczesniej?? biala zarowka w bialych lub dymionych kierunkach na pewno nie bedzie swiecila na pomaranczowo.. co zreszta sam sprawdzalem kiedys tam

Cytat:
2007-12-05 08:29:20, maciek701 pisze:
ale co pisales wczesniej?? biala zarowka w bialych lub dymionych kierunkach na pewno nie bedzie swiecila na pomaranczowo.. co zreszta sam sprawdzalem kiedys tam

Wystarczy popatrzeć, że pisałem o chromowanej

Witam
a ja proponuje LEDa założyć i nie będzie go widać bo jest biały a świeci na pomarańczowo ...

posrebrzane żarówki gorzej świecą ... i gorzej je widać w dzień ...

Dostępne są na allegro gotowe do montażu .

Mam takie małe pytanko:
nigdy nie rozbierałem bocznych kierunków w mk VII,,,
jakie tam są żarówki
takie jak w postojowych
takie wciskane?

[ wiadomość edytowana przez: kris2629 dnia 2009-07-10 22:22:50 ]

Hej koledzy,
czyżby nikt nie zmieniał tej żarówy
nie przepalaja wam się czy co